Pano Beeld VRT
PanoBeeld VRT

Zapman

‘Pano’ neemt zonnepanelenfiasco onder de loep

Zapman met het laatste nieuws uit televisieland.

Stan De Coninck

Een dikke maand geleden besloot het Grondwettelijk Hof om de regeling te vernietigen waarin eigenaars van zonnepanelen nog vijftien jaar de terugdraaiende teller werd beloofd. Meer dan 100.000 gezinnen werden door die beslissing getroffen en de woede was groot. ‘Pano’, nooit te beroerd om een stukje overheidsfalen uit te lichten, duikt morgen uitgebreid in zonnepanelen-gate. In de uitzending worden onder andere Zuhal Demir en Bart Tommelein aan de tand gevoeld over hun rol in de hele affaire, maar komen ook verschillende eigenaars en installateurs van zonnepanelen aan het woord. ‘Dit verwacht je van een louche marktkramer’, zegt een ouder koppel in de docu, ‘maar toch niet van je eigen Vlaamse regering?’ De reportage is te zien op woensdag 24 februari om 21.25 op Eén.

Eddy Murphy vindt Adil en Bilall ‘the real deal’

Het gaat hard voor regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Nadat ze eerder ingelijfd werden om ‘Bad Boys 4' en ‘Miss Marvel’ te regisseren, mogen ze ook - als Eddie Murphy het script goedkeurt - ‘Beverly Hills Cop 4' voor hun rekening nemen. In een interview met HLN-journaliste Kristien Gijbels zwaaide de acteur Adil en Bilall alvast lof toe. ‘Toen ik hun voor het eerst ontmoette viel me op hoe jong en slim ze zijn. Ze stralen enorm veel positieve energie uit en dat is iets wat bijzonder aanstekelijk werkt.’ Murphy ziet het dynamieke duo als ideale regisseurs voor de film. ‘Ze zijn klaar voor de opdracht en hebben veel toffe ideeën. Ik kijk er heel erg naar uit om met hen op de set te staan.’

Adil El Arbi, Eddie Murphy en Bilall Fallah Beeld Twitter
Adil El Arbi, Eddie Murphy en Bilall FallahBeeld Twitter

Dieter Coppens en Imke Courtois zijn interimleerkracht in nieuw seizoen van ‘De Klas’

In het Eén-programma ‘De Klas’ komt elke week een andere BV lesgeven over een onderwerp dat hen nauw aan het hart ligt. Aan de hand van verschillende gespreksonderwerpen treden ze in conversatie met de zeventienjarige leerlingen en toetsen ze af hoe de aanhoudende gezondheidscrisis een impact op hun jonge levens heeft gehad. In het nieuwe seizoen komt onder andere Dieter Coppens praten over vriendschap in coronatijden, Imke Courtois komt lesgeven over pijn en Bart Peeters komt zijn zegje over muziek doen. Vanaf 9 maart elke dinsdag om 20.40u op Eén.

Dieter Coppens Beeld VRT
Dieter CoppensBeeld VRT

VRT slaagt met glans in onpartijdigheidsonderzoek

De analyse van de openbare omroep door Audit Vlaanderen vorig jaar was nogal vernietigend, maar nu heeft de VRT ook een positief rapport beet. Onderzoekers van de VUB en de Universiteit Antwerpen hebben de onpartijdigheid van de VRT onder de loep genomen in het kader van de vorige beheersovereenkomst (2016-2020). Dat deden ze onder meer door een vergelijkende analyse te maken tussen de VRT en VTM. Daaruit bleek dat zowel de VRT als de VTM hun aandacht vrij gelijklopend verdelen als het op politieke of maatschappelijke thema’s aankomt. De VRT krijgt ook pluimen voor de grote diversiteit van geïnterviewden in de berichtgeving, bij duidingsprogramma’s wordt steevast een brede reeks experts opgevoerd. De openbare omroep krijgt wel de opdracht mee om de kijker beter te gidsen door het brede aanbod, om zo de indruk te vermijden dat de berichtgeving van een programma te eenzijdig is.

Negen koppels verbouwen drie huizen in ‘Huis Gemaakt’

In het nieuwe VTM-programma ‘Huis Gemaakt’ zullen drie panden verbouwd worden door negen jonge koppels, maar uiteindelijk zal slechts één stel de sleutels van een pand ontvangen. In de nieuwe show, gepresenteerd door Dina Tersago, zullen drie koppels in één pand elkaars rechtstreekse concurrent zijn. Het duo dat uiteindelijk als laatste overblijft, mag in het net verbouwde huis blijven wonen. ‘Huis Gemaakt’ is vanaf 3 maart elke woensdag te zien op VTM om 20.40u.

HBO laat promo voor nieuwe shows los op de wereld

Door corona waren veel film- en tv-studio’s vorig jaar genoodzaakt om opnames stil te leggen, maar HBO is er toch in geslaagd een groot aantal nieuwe shows in te blikken. In een vers promofilmpje zijn verse beelden te zien van onder andere het nieuwe seizoen van ‘Succession’, het elfde seizoen van Larry Davids ‘Curb Your Enthousiasm’ en ‘Scenes From a Marriage’ met Star Wars-acteur Oscar Isaac en Jessica Chastain.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234