null Beeld © VRT
Beeld © VRT

kijktip'Zomerhit'

Partycrashen met Lynn Van den Broeck in ‘Zomerhit’: ‘De stress werd al snel plezier’

De queeste van Siska Schoeters en Niels Destadsbader naar de Zomerhit van 2022 komt met een side dish: elke week zorgt Lynn Van den Broeck (29) – Viv uit ‘Thuis’ herkennen is niet verboden – als door de backstage vliegende reporter voor onlinefilmpjes.

Jeroen Maris

LYNN VAN DEN BROECK «Op weg naar de opnames van de eerste aflevering zat ik met een flink ei: zou ik dat wel kunnen? Het is per slot van rekening de eerste keer dat ik zoiets doe – ik heb alleen nog maar geacteerd. En ook: zouden die artiesten dat wel appreciëren, zo’n vliegende reporter die komt binnenvallen terwijl zij hun optreden voorbereiden? Maar het lukte: ik vond het meteen plezierig, ik struikelde niet voortdurend over mijn woorden, en de artiesten bleken het gewoon léúk te vinden, zo’n microfoon onder hun neus. De stress werd al snel plezier.»

HUMO Hoe rock-’n-roll is de backstage van ‘Zomerhit’? Snuift Margriet Hermans er coke uit de navel van Regi?

VAN DEN BROECK (lacht) «Als dat zo is, dan wel héél stiekem, want ik vond het allemaal heel ça va. Ik vroeg het me ook af, hoor: leidt de ontlading na zo’n optreden tot een vrolijke braspartij? Maar dat is dus niet zo: het is er gewoon gezellig. Het valt me elke keer weer op hoe professioneel al die artiesten zijn. En als je er even over nadenkt, is dat ook maar logisch: voor de genomineerden is het programma niet gewoon een leuk tussendoortje, hè. De mogelijkheid dat ze ‘Zomerhit’ kunnen winnen betekent veel voor hen.»

HUMO Van wie kwamen de zomerhits uit jouw jeugd?

VAN DEN BROECK «Van de Vengaboys! Ik kocht hun cd’s én hun merchandising. En dus vond ik het geweldig tof dat ze in de eerste aflevering van ‘Zomerhit’ zaten. Alleen kwam ik tot de vaststelling dat ik nooit heb gelet op hoe ze eruitzien. Op het podium kijk je vooral naar hun vrolijke outfits, hè. Enfin, ik had me al enkele keren afgevraagd wie die vriendelijke onbekenden in de backstage waren. Tot ik ze op het podium zag: o, dat zijn mijn Vengaboys! (lacht)»

HUMO In het Fakkeltheater speel je deze zomer ook in de komedie ‘Oost west, thuis best’, en deze week beginnen de opnames voor het nieuwe seizoen van ‘Thuis’.

VAN DEN BROECK «En ’t is meteen volle bak voor mij: in de eerste twee weken worden heel veel scènes met Viv opgenomen. Ondertussen blijf ik voor ‘Zomerhit’ werken en speel ik drie keer per week in het Fakkeltheater: ik hoor mijn agenda soms puffen.»

HUMO In ‘Thuis’ kwam het tot een breuk tussen Viv en Lowie – gespeeld door Mathias Vergels, in het echt wél nog je lief.

VAN DEN BROECK «Dat was heftig, hoor. Mathias en ik wilden dat die scène klopte: het verdriet moest van het scherm spatten. Ik ben die dag met zweetpollekes naar de set gereden, en met ogen waarin de tranen al prikten, want we moesten spelen dat het pijn deed. Maar het deed ook écht pijn. Mathias en ik nemen ons werk nooit mee naar huis, maar die avond hebben we elkaar toch eens goed vastgepakt. De meeste koppels maken dat niet mee, hè, dat ze hun eigen break-up moeten spelen. We moesten het toch even tegen elkaar uitspreken: in de echte wereld zijn we gelukkig wél nog samen.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234