null Beeld

TV-tip'The Truth About the Harry Québert Affair'

Patrick Dempsey: 'Ik geef toe: dat lijk in de tuin ziet er verdacht uit'

Tien jaar en 250 afleveringen lang was Patrick Dempsey de innemende neurochirurg Derek 'McDreamy' Shepherd in 'Grey's Anatomy', tot hij zelf besliste om nieuwe horizonten op te zoeken. Zoals de tiendelige serie 'The Truth About the Harry Québert Affair', gebaseerd op de razend spannende bestseller van de Zwitserse schrijver Joël Dicker, die sinds kort op FOX te zien is.

Dempsey speelt Harry Québert, een bestsellerauteur die een affaire had met de 15-jarige Nola Kellergan, tot het meisje op een dag verdween. Ruim dertig jaar later wordt het lijk van Nola teruggevonden, in de tuin van Québert.

PATRICK DEMPSEY «Ik geef toe: het ziet er allemaal zeer verdacht uit. Haar lijk in zijn tuin, begraven met een exemplaar van zijn beroemde roman, hun geheime affaire, het gigantische leeftijdsverschil... Je zult het volledige seizoen aan mij twijfelen (lacht). Ik heb het boek gelezen voor ik het volledige script in handen kreeg, en ik had tot op het eind geen flauw benul wie Nola had vermoord.»

HUMO Québert bereikte waar alle schrijvers van dromen: wereldsucces. Maar de man ging eraan ten onder. Het deed me denken aan een citaat van Marilyn Monroe: 'Roem is als kaviaar. Het smaakt, maar niet als je het bij elke maaltijd moet eten.'

DEMPSEY (lacht) «Nagels met koppen! Je moet als celebrity de balans vinden tussen publiek en privé. Harry kon nergens meer komen zonder herkend te worden. Hij trok zich steeds meer terug in zijn villa. Ik snap waarom. Ik ben een acteur, rode lopers en promopraatjes staan nu eenmaal in de jobomschrijving. Ik moet er altijd op letten dat ik, na een periode in de schijnwerpers, ook weer tot rust kom, anders verlies ik mezelf in de roem.»

HUMO Je speelt zowel de jonge Harry Québert in flashbacks als de oude man in het heden, met de nodige make-up om dat geloofwaardig te maken.

DEMPSEY «Ik moest vier uur in een stoel zitten voor de make-over. Ik zal dat moment waarop ik voor het eerst in het gezicht van mijn bejaarde zelf keek nooit vergeten. Het was amusant én confronterend: ik zag namelijk dat die sprong niet zo bijzonder groot meer was.»

HUMO Hoe reageerden je familie en vrienden?

DEMPSEY «Wat denk je? Ze lachten me uit, natuurlijk.»

HUMO Omdat we geen wereld zonder McDreamy kunnen voorstellen: hoe gaat het met jou in deze ontwrichtende tijden?

DEMPSEY «Ik heb goede en mindere dagen. Ik werkte in Manhattan aan een nieuw project toen het virus uitbrak, en dat was eng. Ik raakte gelukkig op tijd terug thuis in Californië, waar ik veel ruimte heb. Ik ben dankbaar voor de overvloed aan tijd die ik met mijn familie heb, en ik vind het interessant om te merken met hoe weinig ik eigenlijk gelukkig kan zijn.»

HUMO Wat mis je het meest?

DEMPSEY «Reizen. Zo kom ik graag naar België. Ik herinner me nog mijn eerste keer in Spa. Ik had net de opnames van een seizoen van 'Grey's Anatomy' afgerond. Ik kocht toen een prachtig vintagehorloge in een klein dorpje in de buurt. Telkens als ik nu wil weten hoe laat het is, denk ik aan jullie.»

Bekijk de trailer:

‘The Truth About The Harry Québert Affair’ op FOX, maandag 11 mei, 20.35

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234