Pedro Elias Beeld Humo
Pedro EliasBeeld Humo

TV-TIP'Opvoeden doe je zo'

Pedro Elias: 'Kind en Gezin zou mij beter weren uit speeltuinen'

Na wekenlang werken met het grootste en liefste kind van Vlaanderen - Wesley Sonck - gooit Pedro Elias zich na 'De Container Cup' opnieuw in een opvoedkundig experiment. Deze week start zijn komische VIER-programma 'Opvoeden doe je zo', waarin per aflevering twee BV-duo's in de studio het voogdijschap krijgen over twee onschuldige kinderen. Denk naast usual suspects als James Cooke aan Margriet Hermans, Jeroom en wandelende sigarettenslof Herman Brusselmans.

Sam Ooghe

HUMO Is het de bedoeling de Vlaamse jeugd weer aan het roken krijgen?

PEDRO ELIAS «Dat niet, al zullen de kijkers vernemen dat één van de gasten al op driejarige leeftijd een eerste sigaret opstak, en het is niet Herman Brusselmans. Drie jaar vind ik wel vroeg om te beginnen - ik heb persoonlijk gewacht tot mijn zevende (lacht). Je hebt wel gelijk: misschien is een Brusselmans op dreef geen lichtend voorbeeld voor kinderen, maar als hij grove taal begint uit te kramen, zetten we geluiddichte lampenkappen op hun hoofd. Dan kunnen de grote mensen verder met hun vuile grappen.

»De BV's zullen allerlei opvoedkundige dilemma's moeten oplossen over bloemetjes, bijtjes en drugs. Ze zullen liegen en blunderen. Zoals echte ouders dus, want een kind opvoeden is het moeilijkste ter wereld.»

HUMO De kinderen kiezen bij het begin van de aflevering een nieuwe mama en papa. Wie zou jij kiezen?

ELIAS «Als papa: Willie Wartaal, de rapper van De Jeugd Van Tegenwoordig, die we gestrikt hebben voor de show. Willie is een warme man die me spontaan doet denken aan zomeravonden vol dansen, zweten, kwijlen en drinken. Mijn mama zou Mia Doornaert zijn. Ze lijkt streng, maar naast een Willie Wartaal zal zelfs zij ontdooien.»

HUMO Hadden jouw ouders het lastig met de kleine Pedro?

ELIAS «Ik was als snotneus doodvermoeiend - nog steeds, eigenlijk - maar mijn ouders lieten me heel vrij. Veel strenger was mijn grootvader, die Catalaanse straftuigen gebruikte wanneer ik het te bont maakte, zoals een duimschroef. Helaas was hij zo goed als blind, waardoor hij soms iets anders dan mijn duimen vastschroefde (lacht).

»Niet dat ik het zoveel beter doe. Net als bij andere ouders bestaan mijn dagen uit leugentjes om bestwil en doen alsof ik iets van het leven begrijp. Maar ik vind het enorm plezant om papa te zijn. Soms word ik zelfs té enthousiast. Toen hij drie was, duwde ik mijn oudste zoon zó hard op de schommel dat hij bijna wegvloog. Het leverde mij kwade blikken op van collegaouders. Kind en Gezin zou er goed aan doen mij te weren uit speeltuinen. Maar maak daar nu niet de kop van, alsjeblieft - wat zullen de mensen weer denken?»

Opvoeden doe je zo VIER, donderdag 3 september, 20.35

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234