null Beeld KFD
Beeld KFD

Humo's Pop Poll

Pop Poll-goud voor ‘Zillion’: ‘De ideale kerstfilm voor het hele gezin’

Vincent Van Peer

Confetti! Feest! Drugs! Naakte danseressen in aquariums met slangen rond hun nek! Maar genoeg over de wekelijkse redactievergadering van Humo in de DPG Tower te Antwerpen City: wij hoeven Robin Pront, Matteo Simoni, Charlotte Timmers en co. heus niet te leren hoe ze de triomf van hun sjezende ‘Zillion’ in Humo’s Pop Poll 2022 moeten vieren. In de categorie Beste Film gingen ze op één been – en met de vingers in de neus, om wat aangekoekte coke weg te krabben – met de winst lopen. Wanneer we de prijs overhandigen aan de hoofdacteur, die in de prent zijn filmdebuut maakte, moeten we eerst twee keer kijken: in uw en onze ogen wás Jonas Vermeulen twee uur en een kwartier lang Frank Verstraeten, discotheekuitbater extraordinaire.

JONAS VERMEULEN (lacht) «Alright, dank u! Toen we de film draaiden, voelde ik al wel dat de Zillion heel wat levens heeft beroerd. Vaste klanten en ex-werknemers kwamen vaak verhalen vertellen: de constante was dat iedereen er met klinkende ambras naar buiten ging (lacht). Eén buitenwipper, ruwweg twee kleerkasten groot, vertelde dat Frank Verstraeten – amper een dressoir – hem uit colère eens in het zwembad heeft gegooid.

»Maar goed, wat de afgelopen maanden is gebeurd, overtreft al onze verwachtingen: er zijn al meer dan een half miljoen mensen gaan kijken!

»Matteo, Charlotte en ik zijn drie weken na de première met ons drieën in een volle cinemazaal gaan zitten, om de film mee te maken mét publiek. Heel overweldigend. Alle leeftijden zaten er door elkaar, zelfs mensen die veel te jong waren om ooit de Zillion bewust te hebben kunnen beleven. (Denkt even na) Ik wil maar zeggen dat het in de kerstvakantie een ideale film voor het hele gezin is.»

HUMO Van Matteo Simoni weet ik dat hij er een verleden als topjohnny op heeft zitten. Hoe zit dat bij jou?

VERMEULEN «Ik kom uit de wereld van de gitaren, maar dat gezegd zijnde, was ik wel héél graag eens in de Zillion gaan feesten. Het spreekt toch tot de verbeelding? In deze tijd kunnen wij ons niet meer voorstellen wat zich daar heeft afgespeeld. Alles kon, alles mocht.

»Op een bepaald moment had Frank Verstraeten een miljoen frank (25.000 euro, red.) opzijgezet voor een buitenlandse dj, maar toen die niet kwam opdagen, kreeg hij het lumineuze idee om dat miljoen dan maar op het publiek te laten regenen – dat moment zit ook in de film. Die avond heeft hij dat bedrag drievoudig terugverdiend. Typisch Frank. Zulke fratsen wil je toch eens meegemaakt hebben?»

HUMO Was hij tevreden over jouw vertolking?

VERMEULEN «Het mooiste compliment kwam van zijn vrouw – we hebben de film in avant-première met hun tweeën bekeken. Zij werkte vroeger in de Zillion, en na afloop zei ze dat ze soms vergat dat ik het was, omdat ze Frank zag. Frank van zijn kant was alleen met de technische aspecten van de film bezig (lacht).»

HUMO Hij heeft je alleszins niet uit colère in het zwembad gegooid.

VERMEULEN «Voilà, dat is al iets, hè?»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234