null Beeld

tv-tip'McDonald & Dodds'

Premier Wilson wordt brigadier Watkins: 'Ik ben nu veel meer op mijn hoede'

Twee tegenpolen in de historische en elegante universiteitsstad Bath: dat is het idee achter de nieuwe Britse misdaadserie 'McDonald & Dodds', die amper twee weken na de première op ITV al op Eén komt. Aanstormend talent Tala Gouveia en Jason Watkins (premier Harold Wilson in 'The Crown') vormen het ongewone duo hoofdinspecteur Lauren McDonald en brigadier Dodds, wiens voornaam vooralsnog een geheim blijft.

Patrick Bremmers

JASON WATKINS «Dodds woont nog altijd in het huis waar hij is grootgebracht en nestelt zich dag in, dag uit achter dezelfde desk, al twaalf jaar lang. Het moment waarop hij promotie had kunnen maken, is hij misgelopen omdat hij gewoonweg niets van zich had laten horen, en zijn superieuren weten niet meer zo goed wat ze met hem aan moeten. Daarom laten ze hem een duo vormen met de zojuist uit Londen overgeplaatste bazige inspecteur McDonald. Er wordt verondersteld dat zij hem wel aan het werk zal zetten, zodat alles in de soep zal lopen, waarna ze hem eindelijk de laan uit kunnen sturen. Maar tot ieders verbazing kunnen McDonald en Dodds het prima met elkaar vinden. Een warme vriendschap ontstaat en een zeer succesvol politieduo staat op. Dodds krijgt steeds meer zelfvertrouwen en durft eindelijk wat meer uit zijn schulp te kruipen.»

HUMO Wat sprak u zo aan in deze serie?

WATKINS «Het feit dat de twee hoofdpersonages totáál verschillende karakters zijn. Al in de eerste scènes zie je daar een voorbeeld van, wanneer in het verlaten landhuis van één van Baths meest prominente industriëlen het lijk van een onbekende man wordt gevonden. Wanneer McDonald en Dodds arriveren, wendt de huiseigenaar zich metéén tot Dodds, in de veronderstelling dat hij als witte man van middelbare leeftijd wel de leiding zal hebben. Waarop McDonald direct tussenbeide komt: 'Excuse me, ík heb hier de leiding, hoor.' McDonald is niet bang om zichzelf naar voren te schuiven, terwijl Dodds het liefst op de achtergrond verdwijnt.

»Niet voor niets gaat hij gekleed in een beige regenjas, in de dezelfde kleuren als de bakstenen van Bath. Die jas werkt soms te goed. Op een gegeven ogenblik riep de regisseur: 'Het spijt me, jongens, maar de scène zal opnieuw moeten, want we zien je écht niet.' (lacht)»

HUMO U hebt in uw carrière een heel scala aan totaal verschillende rollen gespeeld en was zelfs ooit een tijdlang in de soap 'EastEnders' te zien.

WATKINS «Dat is volgens mij de droom van iedere acteur: zoveel mogelijke verschillende en gevarieerde personages neerzetten.

»Wat deze rol zo bijzonder maakt, is dat hij als het ware niet kan bestaan zonder die van mijn tegenspeelster Tala Gouveia. McDonald en Dodds hebben een geweldige en dynamische werkrelatie. Het zijn tegenpolen die elkaar helpen en ook heel veel van elkaar kunnen leren. Dodds doet daar echt wel zijn voordeel mee, hoor.»

HUMO Ontmasker jij nu makkelijker dan vroeger de moordenaar in andere misdaadseries?

WATKINS «Dat zou ik niet durven te zeggen. Maar ik ben wel een stuk meer op mijn hoede. Risico van het vak (lacht)

‘MCDONALD & DODDS’ - SEIZOEN 1, Eén, vrijdag 13 maart, 20.35

Bekijk de trailer:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234