Later Als Ik Groot Ben - REALITY - 2021 - S01E03 -  Bart Peeters Beeld VTM
Later Als Ik Groot Ben - REALITY - 2021 - S01E03 - Bart PeetersBeeld VTM

tv-tips'Later als ik groot ben'

Pyromaan Peeters: ‘Mijn eerste lief waren er meteen twee: twee zussen’

Nadat Julie Van den Steen en Alex Agnew al samen met Eric Goens terugkeerden naar hun lagere school, voor het VTM-programma ‘Later als ik groot ben’, is het volgende dinsdag de beurt aan Bart Peeters (61). De zanger-presentator werd in een strenge nonnenschool in Duffel gekneed tot de energieke, licht anarchistische man die hij vandaag is.

Joshua Migneau

HUMO Hoe heb jij de trip down memory lane ervaren?

BART PEETERS «Ik vond het heel interessant om samen met Eric in mijn verleden te graven en me af te vragen: waarom ben ik wie ik ben en doe ik wat ik doe? Kleine vonkjes uit iemands jeugd kunnen later gigantische vuren worden.»

HUMO Je liep tot het tweede leerjaar school bij de nonnen in Duffel. Wat moet ik me daarbij voorstellen?

PEETERS «Een soort concentratiekamp. Op de eerste schooldag haalde de zuster een haagschaar boven: ‘Ik moet niet vertellen wat er gebeurt met kindjes die praten in de klas… De tong eraf!’ Er zat toen al een anarchist in mij, want uit protest heb ik mijn mond allesbehalve gehouden. Alleen had ik niet door dat die haagschaar enkel een educatieve tool was, en was ik dus enigszins ontgoocheld in mijn relatief lichte straf: ik werd in de kast opgesloten, waar ik zeep moest eten.»

HUMO Op je 7de verhuisde je naar Boechout. Was de lagere school daar ook zo kil?

PEETERS «Integendeel: dat was een kleine, warme, gezellige gemeenteschool. Dat is geheel te danken aan de leerkrachten, die gemotiveerd waren en alle leerlingen stimuleerden. Ik wilde Hollywood-regisseur worden, dus ze lieten mij schooltonelen schrijven en regisseren. Ik wilde ook de volledige wereldgeschiedenis, van de oertijd over Napoleon tot het heden, in beeld brengen, dus mocht ik samen met mijn klasgenootjes een gigantische poppenkastvoorstelling op touw zetten.

»De sterkste herinnering die ik aan dat schooltje heb overgehouden, is van onze allerlaatste lesdag. De leerkrachten zwaaiden ons uit door elk afstuderend kindje op de schoolbel te laten duwen. We zijn toen allen in tranen uitgebarsten, want we beseften: de gouden dagen zijn voorgoed voorbij.»

HUMO Je zat op een jongensschool. Wist je van meisjes af?

PEETERS «De hele school was verliefd op juf An Jacobs. Zij was een sixties beauty. En in mijn straat woonden veel meisjes. Mijn eerste lief waren er meteen twee: twee zussen, mét wederzijdse toestemming. Tot men mij uitlegde dat liefjes niet als fietsen zijn: je kunt er maar één hebben. Ik heb toen, in goed overleg, gekozen voor de oudste zus (lacht). Ah, dat waren tijden.»

Later als ik groot ben, VTM, dinsdag 2 maart, 20.40

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234