null Beeld

kijktip'The Old Man'

Samen op de set met Jeff Bridges: ‘Ik ken niemand met een groter hart dan hij’

Jeff Bridges is niet de enige bekende acteur in ‘The Old Man’, de knappe actiereeks op Disney+ over ex-CIA-agent Dan Chase, die na jarenlang te zijn ondergedoken gedwongen wordt om weer in de openbaarheid te treden. Ook zijn tegenspeler is iemand met naam en faam: John Lithgow (‘The Crown’, ‘Dexter’, ‘Third rock from the Sun’), een man met vijf Emmy’s en twee Oscarnominaties op zijn palmares. Lithgow speelt FBI-agent Harold Harper, die vanwege zijn verleden met Chase de opdracht krijgt om de man op te sporen voor iemand anders hem vindt.

Stefaan Werbrouck

HUMO Jeff Bridges en jij in deze serie, het deed mij een beetje denken aan Al Pacino en Robert De Niro in ‘Heat’: twee grote namen, maar het duurt erg lang voor jullie ook echt samen te zien zijn.

JOHN LITHGOW (lacht) «Dat is te veel eer, zeker voor mij, maar ik snap wat je bedoelt. Mijn personage en dat van Jeff waren dertig jaar geleden betrokken in allerlei militaire operaties en om allerlei redenen moesten ze sindsdien van elkaar wegblijven. Een deel van de spanning van het eerste seizoen schuilt precies in de vraag wanneer ze gedwongen zullen zijn om weer samen te komen – wat pas helemaal op het einde gebeurt. Je ziet ze voordien dus enkel met elkaar bellen, en in die scènes was het niet Jeff maar de producer die aan de andere kant van de telefoon hing (lacht). Toen we eindelijk samen op de set stonden, was dat een fantastisch moment, ook vanwege alle ellende die Jeff had meegemaakt (hij overwon eerst kanker en belandde dan in het ziekenhuis door corona, red.).»

HUMO Het was de eerste keer dat jullie samen acteerden. Hoe was dat?

LITHGOW «Het klikte meteen. De scène waarin ze elkaar terugzien, vindt plaats in een auto. Tussen de opnames door bleven we gewoon zitten om te babbelen, te vertellen over onze familie, grappen te maken. Af en toe kwam iemand op het portier kloppen: ‘We gaan een pauze nemen, dus jullie mogen er gerust even uit.’ En wij dan: ‘Nee, dat hoeft niet, we zitten hier goed.’ Ondertussen stonden onze microfoons open: ik herinner me dat ik op een bepaald moment in de verte dertig man mee hoorde lachen (lacht).»

HUMO ‘Hij is één van mijn beste vrienden geworden,’ zei je later. Is dat echt zo of gewoon iets wat acteurs graag zeggen na afloop van de opnames?

LITHGOW «Neen, ditmaal is het oprecht. Kijk, ik zal uitleggen wat voor iemand Jeff is. Mijn broer, die vijf jaar ouder is dan ik, heeft ook te horen gekregen dat hij kanker heeft, ongeveer dezelfde soort als die waarmee Jeff te maken had. En nadat ik dat aan Jeff had verteld, heeft hij hem meteen opgebeld om hem moed in te spreken, om informatie te geven over wat hem te wachten stond, hoe hij de kanker kon bestrijden. Terwijl hij hem nog nooit had ontmoet en mij nauwelijks kende. Dus ja, ik ken niemand met een groter hart dan Jeff.»

The Old Man
Nu te zien op Disney+

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234