null Beeld VRT
Beeld VRT

kijktip'Restaurant Misverstand'

Seppe Nobels heropent ‘Restaurant Misverstand’: ‘We zijn mannen die een traan durven te laten’

Vanaf vandaag mag uw thermostaat weer wat lager: ‘Restaurant Misverstand’ verwarmt opnieuw zes weken lang de Vlaamse huiskamers. Net als in het eerste seizoen nemen Dieter Coppens en sterrenchef Seppe Nobels acht personen met jongdementie onder hun vleugels om samen een restaurant uit te baten: zo tonen ze wat ze waard zijn aan de maatschappij die hen heeft afgeserveerd.

Mathijs Minten

HUMO Heb je lang moeten nadenken voor je je Misverstand-koksbuis weer aantrok?

SEPPE NOBELS «Totaal niet! Het eerste seizoen was zo’n waanzinnig succes – en dan heb ik het níét over de uitstekende kijkcijfers maar over de dankbaarheid van onze werknemers. Ik zag de glinstering in hun ogen en wist meteen: als ze mij nog eens vragen, twijfel ik geen seconde.»

HUMO Dit jaar is het niet in Mechelen te doen, maar krijgt de Antwerpse horeca concurrentie.

NOBELS «Ik was heel blij met de nieuwe locatie, want met een nieuwe ploeg in dezelfde keuken staan, dat zag ik niet zitten. Anders had ik een voordeel tegenover de andere medewerkers en dat zou in mijn ogen niet eerlijk zijn. Dieter en ik beginnen weer helemaal van nul af aan, precies zoals we het wilden. Ik zie ‘Restaurant Misverstand’ niet als een tv-programma met afleveringen en seizoenen, maar als een écht restaurant dat we met ons team uit de grond stampen. De productie was ook geweldig, waardoor de keuken nooit aanvoelde als een set. Alles wat je ziet, is honderd procent echt.»

HUMO Je werd door de deelnemers geprezen om je geduld.

NOBELS «Ik heb als chef nooit geloofd in roepen en tieren, ik probeer meer de persoon achter het gerecht te boetseren dan het bord zelf. Zeker sinds ik Instroom Academy heb geopend, waar het volledige team uit vluchtelingen bestaat. Het lijkt te werken, we zijn de enige academie in de Michelin-gids (lacht).»

HUMO Je maitre d’hotel, Dieter Coppens, doet het ook niet slecht: hij werd door onze lezers uitgeroepen tot bekwaamste televisiefiguur van 2022.

NOBELS «Meer dan verdiend. Hij is met niemand in de tv-wereld te vergelijken. Dieter is iemand zonder vijanden, een warm en begripvol persoon. Het klikt ook geweldig omdat we onze gevoelens niet onderdrukken, we zijn allebei mannen die een traan durven te laten als dat nodig is.»

HUMO In de eerste aflevering komen de werknemers van vorig seizoen dineren: klinkt gezellig.

NOBELS «Absoluut. Maar wat me het meest opviel, was dat er geen greintje jaloezie te bespeuren viel bij de medewerkers uit Mechelen die de spotlight moesten doorgeven. Ik herinner me een hartverwarmend moment toen één van de obers het noorden helemaal kwijt was en een deelnemer van vorig jaar haar meteen bij de arm pakte: ‘Kom, we doen het samen.’ Wat wil je nog meer?»

HUMO De rekening!


‘Restaurant Misverstand’
Eén, maandag 6 februari, 20.40

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234