null Beeld

FILM★1/2☆☆☆

Sex and the City 2 (★1/2☆☆☆)

Die ochtend ontwaakten we met een zwaar gevoel van dreiging in onze ribbenkast. Wat kon hiervan de oorzaak zijn?

Als een moordende torpedo schoot het ons ineens te binnen: de persscreening van 'Sex and the City 2' stond op het programma! We trokken onze kleren aan (een waanzinnig lastig karwei) en sloften somber naar onze stoel in de Kinepolis.

'Dead man walking!' hoorden we onderweg iemand roepen. Of droomden we nog?

Over het zonderlinge schouwspel dat zich vervolgens honderdzesenveertig ellenlange minuten voor onze verbijsterde ogen voltrok, kunnen we kort zijn. Wij zagen: veel extravagante hoofddeksels en jurken, cocktails en halssnoeren, zonnebrillen en Rolexen, en vier bevreemdende vrouwelijke hoofdfiguren wier dialogen zich hoofdzakelijk beperkten tot 'Mijn nagels!' en 'Is dat Louis Vuitton?'

Achter ons weerklonk geregeld hysterisch gelach: de vrouwelijke journalisten in de zaal amuseerden zich blijkbaar een ongeluk. Om Jeffrey Beaumont uit 'Blue Velvet' maar eens te citeren: 'It's a strange world.'

Eén 'hoogtepunt' uit het schouwspel willen wij u toch niet onthouden. Tijdens hun dolle reis door Abu Dhabi verzeilen de vier vrouwelijke hoofdfiguren in een Arabisch winkelstraatje, alwaar ze na een misverstand met een handtas worden omsingeld door een dreigende menigte (à propos: om redenen die alleen bekend zijn aan de scenaristen, worden de Arabieren in deze film zonder uitzondering afgeschilderd als domme ezels en intolerante pilaarbijters).

Van de weeromstuit barst één van de vrouwen, ene Samantha, uit in een razende, allicht komisch bedoelde tirade: 'Lik me! Lik me! Lik me!' tiert ze, terwijl ze met haar armen en heupen snokkende neukbewegingen staat te maken. De dames achter ons gierden zich nat, wij lachten droog.

Onderweg naar huis botsten we op een kennis. 'En,' vroeg ze verlangend, 'wat vond je van de film? Ik en mijn vriendinnen kijken er zó naar uit!' We aarzelden slechts een fractie van een seconde.

'Prachtig,' glimlachten we. 'Echt prachtig. Jullie gaan er ongelooflijk van genieten.' 'O, zo fijn!' kirde ze, en haar dolenthousiaste lach vrolijkte ons helemaal op. Al vingerknippend en met klikkende hielen in de lucht vervolgden we onze weg.

Bekijk de trailer:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234