null Beeld

tv-tip'The World's Best'

Slongs in the USA: 'Alsof de FBI mij screende, niet normaal!'

Bijna anderhalf jaar nadat het in Amerika werd uitgezonden, komt VIER nog eens over de brug met 'The World's Best', een door James 'Carpool Karaoke' Corden gepresenteerde en door actrice Drew Barrymore, dragqueen RuPaul en de zo mogelijk nog irritantere zangeres Faith Hill gejureerde, internationale talentenjacht. Geen nieuws, ware het niet dat ook onze eigenste Slongs, voorheen Dievanongs, van de partij is: Slongs vertegenwoordigt België in de zogeheten 'Wall of the World', vijftig 'entertainment-experten' van over de hele aardkloot die samen het vierde jurylid vormen.

Noud Jansen

SLONGS «Een jaar of twee geleden kreeg mijn manager uit het niets een mail uit LA: of ik toevallig geen zin had om in een groots opgezette Amerikaanse talentenjacht te komen zetelen. Ik heb die mail vier keer gelezen, maar nog geloofde ik het niet: 'Het zal een vergissing zijn, ze zullen Natalia bedoeld hebben.' Maar nee, blijkbaar had Hans Otten - tegenwoordig een hoge pief bij Warner Bros - die Amerikanen gesuggereerd om ofwel Niels Destadsbader, ofwel mij te nemen. En voilà, ze hebben voor het vrouwelijke rappertje met de grote bek gekozen.»

null Beeld

HUMO Hoera!

SLONGS «Echt, hè? Al heeft het wel nog wekenlang geduurd voordat alles in kannen en kruiken was. Eerst moest ik nog bewijzen dat ik wel degelijk iemand 'van betekenis' was: ik moest al mijn interviews doorsturen, en toen ik zei dat ik een MIA en een Radio 2-award had gewonnen, moest ik dat met harde bewijzen kunnen staven. Alsof ik door de FBI gescreend werd! En daarna kreeg ik ook nog eens een geheimhoudingscontract onder m'n neus geschoven - 'Gij zult niet spoilen!' - met boetes die opliepen tot 5 miljoen euro. Niet normaal, gewoon.»

HUMO Uiteindelijk zat je dan toch op dat vliegtuig.

SLONGS «Eersteklas: nog nooit meegemaakt. Ik heb me volledig overeten tijdens die vlucht. En daarna heb ik een maand lang in een vijfsterrenhotel verbleven, in een gigantische suite met een salon, en met een kamermeisje dat me op mijn wenken bediende. Ik dacht: wat is déés? Ik ben een maske uit the ghetto van Sint-Andries, dat met de fiets naar de Aldi gaat en op reis de hippie uithangt in goedkope hostels. En ineens zat ik daar in een poepsjieke suite champagne te drinken. Ik heb mezelf een paar keer moeten knijpen om te beseffen dat ik niet in 'Assepoester' was beland: dit was écht.»

HUMO Een maand is natuurlijk niet niks.

SLONGS «Nee, en ik moet toegeven dat ik eenzame momenten heb gehad. Je kent daar niemand, hè? Gelukkig kon ik het goed vinden met de kamermeisjes, en de mensen achter de bar. Het plebs, zeg maar, dat hard werkt voor zijn centjes. En ik heb ook veel gehad aan Angela Groothuizen, vroeger één van de Dolly Dots, die Nederland vertegenwoordigde als jurylid. Op de opnamedagen trokken Angela en ik ons tijdens de pauzes vaak terug, om wat tot rust te komen. Vijftig internationale juryleden, stuk voor stuk met behoorlijke ego's, die zichzelf constant in de kijker wilden zetten: het werd ons weleens te veel. Hier in België heb ik een grote mond, daar was ik een verlegen, teruggetrokken meisje.»

HUMO Hoe groot was je aandeel tijdens de opnames?

SLONGS «Niet groot. Na elke act moesten we 'ja' of 'nee' zeggen - onze bakjes lichtten groen of rood op - en ik persoonlijk ben in totaal twee keer aan het woord geweest om mijn keuze toe te lichten. Maar ik weet niet of je me daadwerkelijk sprekend te zien zult krijgen, want volgens mij is er veel geknipt.»

HUMO Heb je het resultaat dan nog niet gezien?

SLONGS «Enkel de eerste aflevering. Daarin zeg ik niks, maar zit ik wel op de eerste rij: je ziet dus geregeld mijn gezicht wanneer RuPaul of James Corden aan het woord zijn. Raar, hoor! Maar het meest surrealistische was nog dat Drew Barrymore me een big up heeft gegeven over mijn oorbel met pluimen: 'Oh my God, I love your earring!' Of ik nu sprekend in beeld kom of niet, dat shine-momentje nemen ze me niet meer af.»

‘The World's Best’ op VIER, vrijdag 12 juni, 20.35

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234