Soe Nsuki Beeld Vrt
Soe NsukiBeeld Vrt

Interview

Soe Nsuki voegt de daad bij de wens: ‘Een dag hersenloos plezier voor iedereen!’

‘Switch’, het op het opstijgen en ongelooflijk ver weg vliegen af luchtige zomerspelletje met Adriaan Van den Hoof, is uit de mottenballen getrokken voor een handvol winterse BV-afleveringen ten voordele van De Warmste Week. Veruit de veelzijdigste van voornoemde BV’s (wie even goed denkt te kunnen breakdancen, vloggen, volle zalen trekken als stand-upcomedian, dj’en, podcasts maken, ‘Vlaanderen vakantieland’ presenteren en op kerstdag te gast zijn in ‘Vrede op aarde’, mag z’n vinger opsteken) heet Soe Nsuki.

Noud Jansen

Soe Nsuki « ‘Switch’ is een simpel spelletje, en simpele spelletjes liggen me wel. Mijn vriend is een spelletjesfanaat – voor hem kunnen er nooit regels, dobbelstenen en kaartjes genoeg zijn – maar zelf hou ik het liever bij iets dwaas als ‘Sushi Go!’. Extra tof dat we met onze deelname aan ‘Switch’ geld bij elkaar konden spelen voor De Warmste Week.»

HUMO Heb je iets met het thema van dit jaar?

Nsuki « Dat iedereen zichzelf kan zijn? Zeker. Mooi ook dat MNM en Studio Brussel ervoor samenwerken, al zou het wat mij betreft nog een pak graver zijn geweest als de niet-VRT-merken er ook aan hadden meegedaan.»

HUMO VTM heeft ‘Rode neuzen dag’.

Nsuki « Dat bedoel ik. Jammer toch dat er ook in liefdadigheid concurrentie moet zijn?»

HUMO Als ik al even vooruit mag lopen op de feiten: hoe zou jij 2021 in één woord samenvatten?

Nsuki « ‘Dju’. Ook ik had verwacht dat we van dat virus verlost zouden zijn, hè?»

HUMO Eind vorig jaar had je jezelf voorgenomen om dit jaar Lingala te leren. Is dat gelukt?

Nsuki « Nee, totaal niet. Ik was er via één of andere website aan begonnen, maar toen ik daarna bij mijn Congolese familieleden enkele zinnetjes aftoetste, bleek er amper iets van te kloppen. Er stonden keiveel fouten in die cursus!»

HUMO Wie wens je wat toe in 2022?

Nsuki « Ik wens iedereen één dag hersenloos plezier toe. En met hersenloos bedoel ik: niet hoeven na te denken over social distancing en mondmaskers en zo. (zucht diep) Pfff, I wish. Hopelijk is het ergste van deze crisis wel voorbij tegen dat ik eind volgend jaar met mijn tweede show in première ga, ‘Soenami’.»

HUMO Het gros van de tv-programma’s – ‘Switch’ en ‘Vrede op aarde’ zeker niet in het minst – baadt dezer dagen in de kerstsfeer. Gezellig? Of eerder misselijkmakend?

Nsuki « Gezellig! Ik ben dol op alles dat met kerstmis te maken heeft. Als mijn vriend zijn strikte veto niet had gesteld, dan had ik thuis al lang vóór 6 december de kerstboom gezet. Het klinkt misschien wat raar, maar ik moet ieder jaar weer huilen wanneer ik ‘m optuig, omdat het me zo emotioneert. Niks garandeert dat je dat volgend jaar opnieuw zult kunnen doen, hè? Het leven heeft me geleerd dat alles in één klap weg kan zijn; je moet dat soort momenten van huiselijk geluk dus koesteren.»

HUMO Dank voor het gesprek. En tokomonana.

Nsuki « Tokomo-wát?»

HUMO Tokomonana. Volgens de website die ik heb geraadpleegd, zou het ‘tot ziens’ betekenen in het Lingala.

Nsuki « Zie je, ik zei het toch? Internet en Lingala gaan echt niet samen.»

SWITCH

Eén, vrijdag 24 december, 19.50

VREDE OP AARDE

Eén, zaterdag 25 december, 21.00

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234