null Beeld

kijktip'Full Contact'

Steven Mahieu van het podium naar de tv-set: ‘Tiny op de boerderij’

Voor de ware West-Vlaming is elk jaar een boerenjaar, maar voor Steven Mahieu (44) nog net iets meer. De comedian liet zich in 2022 voor het eerst als acteur zien met rollen in ‘Doe zo voort’, ‘Nonkels’ en ‘Chantal’, als Maaike Cafmeyers buurman. Zondag begon het tweede seizoen van ‘Onder vuur’ met Mahieu in de cast en deze week verschijnt zijn jongste voorstelling ‘Full Contact’ als special op Streamz. Zelfs voor een komiek is dat uitzonderlijk goeie timing, en dat merkt hij: ‘Vorige week was ik met mijn gezin in het Tillegembos in Brugge en mensen zaten echt te staren alsof ik een Teletubbie was. Na vijftien jaar comedy vragen mensen je dan plots op de foto.’

Jasper Van Loy

HUMO Hoe ben je in ‘Chantal’ terechtgekomen?

STEVEN MAHIEU «Maaike en ik kennen elkaar vanop ‘De avond van de luistervink’, de bonte samenkomsten van Wouter Deprez waar podiumartiesten nieuwe dingen uitproberen. Sindsdien zijn we vrienden, en het is Maaike die mij heeft aangeraden bij de makers van ‘Chantal’ als mogelijke tegenspeler. Ze is zelfs meegegaan naar de casting.»

HUMO Herinner je je nog de eerste dag op de set?

MAHIEU «De eerste scène zelfs. ‘Ga maar op de marker staan,’ zeiden ze. Ik had geen idee wat dat was, maar het bleek gewoon een stip op de vloer te zijn. Ik voelde me als Tiny die naar de boerderij gaat en voor het eerst in haar leven een koe ziet. Achteraf gezien was mijn rol eigenlijk redelijk eenvoudig: het script is zo goed dat ik het onmogelijk kon verkloten.»

HUMO ‘Nonkels’ en ‘Chantal’ zijn twee reeksen in het West-Vlaams en ook als comedian steek je je accent niet weg.

MAHIEU «West-Vlaams is de taal van mijn ziel, mijn comfortzone. Ik heb daar lang mee geworsteld, omdat ik schrik had dat ik te boertig klonk, maar ik heb nu een vorm gevonden die op elk podium werkt, ook in Antwerpen of Limburg. Ik wil meer zijn dan een streekspecialiteit.»

HUMO Voor de opnames van ‘Full Contact’ speelde je ook een soort thuismatch in de schouwburg van Brugge. Wat weet je nog van die dag?

MAHIEU «Je hebt avonden waarop het openingsapplaus al uitsterft nog voor je aan de microfoon staat, maar die avond was het volk uitzinnig. Het leken wel ingehuurde figuranten, terwijl het een warme dag was en ik schrik had dat ze niet enthousiast zouden zijn. Ik ben blij dat de show in zijn allerbeste versie op Streamz staat: als je hem daar niet goed vindt, zou je hem live ook niet goed hebben gevonden.»

HUMO In ‘Full Contact’ heb je het over de geriatrieafdeling waar je grootouders verbleven en over de scheiding van je ouders, maar ook over je kinderen. Zijn ze komen kijken?

MAHIEU «Nog niet, maar mijn dochter begint wel goed te beseffen dat ik grappen over haar maak en dat ik de verhalen voor mijn shows aandik en soms verzin. Voorlopig kan ik nog volhouden dat de voorstellingen te laat zijn, maar met die special gaat dat dus niet. En na dit interview zeker niet.»

Full Contact
Vanaf 2 november op Streamz

Onder vuur
Eén, zondag 6 november, 20.40

Chantal
Nu op VRT MAX

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234