tv-tips'Verborgen verleden'

Theo Maassen: ‘Thuis schooltje spelen? Ik sla m'n kinderen met de zweep als ze hun best niet doen’

‘Theo Maassen zet vrouw de zaal uit wegens irritante lach.’ ‘Theo Maassen werkt aan monoloog over fascisme.’ ‘Theo Maassen wil de nieuwe trainer van PSV worden.’ Yep, afgaande op de wervende koppen die vier seconden googelen ons opleverden over Neerlands hardste cabaretier, is het alweer veel te lang geleden dat we 'm nog eens in deze kolommen hebben opgevoerd. Snel even rechtzetten, en wel naar aanleiding van het feit dat Theo vrijdag naar zijn stamboom peilt in ‘Verborgen verleden’.

THEO MAASSEN «Ik ben van mezelf niet zo'n nostalgicus: wat gebeurd is, is gebeurd, en nou maar weer verder. Maar door mee te doen aan ‘Verborgen verleden’ móést ik wel achteruit kijken, wat me toch een maf gevoel gaf. Vooral omdat de researchers erin geslaagd zijn om hét grote mysterie van mijn familie op te helderen. Met name: wie is de biologische vader van mijn moeder?»

HUMO Vertel?

MAASSEN «Mijn moeder is geboren uit een affaire. Van haar echte vader wisten we enkel dat hij Dirk van Delft heette, en bij een tankstation werkte. Maar door toedoen van ‘Verborgen verleden’ weet ik nu alles en nog een klein beetje meer over Dirk van Delft: fa-sci-ne-rend. Net als de oplossing van dat ándere familiemysterie.»

HUMO Nóg eentje?

MAASSEN «Ja: mijn andere opa, een militair, is net na de Tweede Wereldoorlog een paar jaar zoek geweest. Niemand heeft ooit geweten waar hij al die tijd had uitgehangen, tot nu dus.

»Ik weet trouwens niet hoe het in jouw familie zit, maar in de mijne circuleren wel meer van die verhalen waarvan je denkt: zou het? Zo heb ik ooit opgevangen dat een oudoom van mij godsdienstwaanzinnig was. Die man leed aan zo'n heftige theatrale persoonlijkheidsstoornis dat ze hem ten langen leste in een krankzinnigengesticht hebben opgesloten. Hij bleef onophoudelijk praten, deed dansjes, sprak voorbijgangers aan en hypnotiseerde mensen in cafés.»

HUMO Een soort Theo Maassen zonder podium?

MAASSEN «Ja, precies! Overigens heb ik op dit moment evenmin een podium, want wegens de coronacrisis vallen de laatste vier voorstellingen van mijn show ‘Situatie gewijzigd’ in het water. Dus ja, ik zit thuis wat met mijn duimen te draaien, en schooltje te spelen met m'n kinderen: ik loop rond met een zweepje, en sla ze als ze hun best niet doen. Leuk, hoor! Al begint het na een tijdje wel te vervelen.»

HUMO Goed nieuws: op de Humo-site kun je gratis je vorige voorstelling bekijken, 'Vankwaadtoterger'.

MAASSEN «O, echt? Schitterend, je maakt m'n dag goed!» 

Verborgen Verleden
NPO 3, vrijdag 3 april, 20.30

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234