‘Je hebt een garantie die je op café niet hebt: ze heeft geen lief, en ze wil er wel één’ Beeld
‘Je hebt een garantie die je op café niet hebt: ze heeft geen lief, en ze wil er wel één’

'First Dates'

‘Toen hij zei dat hij op jonge vrouwen viel, wist ik meteen: dat wordt hier niks’. De opvallendste deelnemers uit ‘First Dates’

Het cupidootje dat boven de tafels van het 'First Dates'-restaurant zweeft, heeft niet het beste schot, maar wel een bodemloze pijlenkoker. Meer dan tweehonderd singles lieten zich al gewillig beschieten in al dan niet aangenaam gezelschap. Hoe is hun dat bevallen? Nu het tweede seizoen van 'First Dates' op gang komt, blikken we terug met enkele opvallende deelnemers uit het eerste seizoen. 'Voor hém heb ik toch mijn bubbel uitgebreid.'

Vincent Van Peer

GLEN (27) en STEFANIE (22)

'Geen 'Blind getrouwd''

Glen en Stefanie zijn tot op heden de enige 'First Dates'-kandidaten die nu een relatie hebben, of toch de enigen van wie het bekend is. Een pretparkfanaat en een Disneyprinses: dat kon moeilijk fout gaan.

GLEN «Wij zijn een héél goeie match. Er was meteen een klik - dat zag je ook op tv - en dat gevoel is alleen maar gegroeid.»

STEFANIE «Het was iets positiefs dat stilaan nog véél positiever is geworden. Er was niet één moment waarop de liefde toesloeg, het ging geleidelijk aan in stijgende lijn.»

GLEN «Het programma is vooral een duwtje in de rug. Het is niet de bedoeling om die avond hand in hand huiswaarts te keren. Daarna begint het echte werk: je moet elkaar leren kennen zonder een camera in de buurt.»

HUMO Als mijn informatie klopt, heb jij de eerste stap gezet, Stefanie.

STEFANIE «Ik heb wel wat druk uitgeoefend, want Glen vond het moeilijk om het initiatief te nemen. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik het wel op prijs zou stellen als hij iets zou ondernemen. Wat hij ook heeft gedaan (lacht).»

HUMO Was 'First Dates' een fijn tussendoortje of een laatste reddingsboei?

STEFANIE «Ik was niet wanhopig, maar wel nieuwsgierig. En ik nam het serieus: ik wilde écht iemand vinden.»

GLEN «Ik wilde mij vooral láten matchen. Zelf zocht ik altijd op de foute plaatsen. Op café in Leuven, bijvoorbeeld: ik ben geen doorgewinterde uitgaander, dus 100 procent op mijn gemak ben ik daar niet. Waarom het dan niet aan iemand anders overlaten?»

HUMO Was je in de kunst-matige omgeving van het restaurant wel op je gemak?

GLEN «Wie het ook is die daar bij je komt zitten, ze zit daar om dezelfde reden: omdat het in de liefde nog niet is gelukt. 'First Dates' geeft je een garantie die je op café niet hebt: daar zie je misschien een meisje dat zich alleen maar wil amuseren met haar vriendinnen, of van wie het lief om de hoek staat. Nu wist ik: ze heeft geen lief, en ze wil er wel één.»

HUMO Ik zag hier en daar een zweetdruppeltje parelen. Van de zenuwen?

STEFANIE «Het was daar vooral erg heet.»

GLEN «En ik wilde per se iets chics aandoen, dat ter plekke veel te warm bleek (lacht). Oké, ik was wel wat zenuwachtig, ja. Maar ik was nerveuzer toen ik naar de aflevering keek dan tijdens de opnames.»

HUMO Waarom? Jullie komen er toch prima uit?

GLEN «Dat weet je niet vooraf, hè. Ze hebben veel beeldmateriaal van jou en je hebt geen controle over wat ze ervan zullen maken.»

STEFANIE «Ze hebben de belangrijkste sleutelmomenten gekozen. Het was goed gemonteerd, en het verhaal klopte. We konden ons er allebei in vinden.»

HUMO Hebben jullie de reeks gevolgd?

STEFANIE «Ik heb wel de meeste afleveringen gezien.»

GLEN «Het is gezellige tv, hè. Het is geen 'Blind getrouwd', waarbij er geen weg terug is en je meteen een té grote stap in je leven zet. Maar het is ook geen 'Blind Date', dat zo luchtig is dat het bijna wegvliegt.»

STEFANIE «Je krijgt een leuke avond op een dienblaadje gepresenteerd met iemand die bij je past, en je maakt ervan wat je wilt.»

HUMO Hebben jullie nog advies voor mensen die zich voor het tweede seizoen willen inschrijven?

STEFANIE «Niet twijfelen!»

GLEN «Het is echt een positieve ervaring. Je hebt sowieso een leuke dag, ongeacht de afloop. Je komt uit je comfortzone, je doet iets plezants wat niet iedereen mag doen, je wordt begeleid door een vriendelijke crew... Zelfs het eten was lekker.»

STEFANIE «Goede drank, goed eten, goed gezelschap: in deze tijden is dat een dróóm.»

ULRIKA (54)

'In het honderd gelopen’

De Gentse kapster Ulrika verscheen aan de dis aan de zijde van haar eveneens vrijgezelle zoon Yuris (25).

ULRIKA «Het was niet mijn idee, maar dat van de productie: bij de voorbereiding kwam ter sprake dat mijn zoon nog bij mij woonde, en toen ze vroegen of we niet samen wilden deelnemen, was dat snel beklonken. Het is leuker met twee dan alleen, hè?

»Wij waren de eersten die over de vloer van het restaurant kwamen, ook al zijn we pas later in de reeks getoond. Eigenlijk waren we de proefkonijnen, wat soms te merken was: er liep van alles in het honderd. We hebben redelijk lang op ons eten moeten wachten, waardoor de volgende kandidaten al klaarstonden en wij ons dessert in de refter van het personeel moesten binnenspelen (lacht). En daarna werkte het Bancontact-toestel niet: kinderziektes, hè (lacht). Maar het was zeer leuk. Ik ben ook tevreden over de manier waarop ons gesprek van twee uur is samengebald in tien minuten. Ik had er nochtans niet bij stilgestaan dat alles wat je zegt, ook wordt opgenomen. Als je jezelf op tv ziet, denk je weleens: heb ik dat zo gezegd? Oei, oei. Maar er valt niets meer te ontkennen (lacht).»

Ulrika: 'Ik had er niet bij stilgestaan dat alles wat je zegt, ook wordt opgenomen.' Beeld
Ulrika: 'Ik had er niet bij stilgestaan dat alles wat je zegt, ook wordt opgenomen.'

HUMO Welke uitspraken achtervolgen jou?

ULRIKA «Vrienden durven me te plagen met het fragment waarin ik mijn boezem mijn grote troef noem. Nu krijg ik vaak te horen: 'En hoe is het nog met uw troeven?' Eigen schuld, dikke bult (lacht).»

HUMO Hoe waren de reacties verder?

ULRIKA «Zéér positief. 'Wauw, dat jij dat durft! En zo tof, samen met Yuris!' Na de uitzending hadden sommigen zelfs medelijden: 'Die mens was toch niks voor u? Jullie pasten niet bij elkaar.'»

HUMO Was jij tevreden met je date?

ULRIKA «Euh, Werner was een aangename man, maar niet iemand met wie ik iets kon opbouwen. Ik was één of twee jaar ouder, en hij zei al snel dat hij op jonge vrouwen viel. Ik wist meteen: dat wordt hier niks (lacht). Ik vraag mij af of hij die voorkeur vooraf wel heeft vermeld. Mijn zoon Yuris en ik hebben alleszins de ideale leeftijd van onze date opgegeven: voor mij is dat iemand tussen de 50 en de 60 jaar oud.»

HUMO Hebben zich achteraf nog geschikte mannen gemeld?

ULRIKA (lachje) «Ik heb aan 'First Dates' toch één aanbieding overgehouden.»

HUMO Vertel!

ULRIKA «Vlak na de uitzending kreeg ik een berichtje van een onbekende: 'Sorry dat ik u een vrijpostige boodschap stuur, maar ik heb u daarnet gezien op televisie.' Ik ben nieuwsgierig van aard, en toen ik vrienden en familie beantwoord had, heb ik toch eens zijn profiel bekeken. Hij leek me best sympathiek, en die eerste avond hebben we bijna een uur zitten chatten. We hebben zelfs telefoonnummers uitgewisseld. 's Anderendaags spraken we opnieuw af, en op de derde dag hebben we een videogesprek gevoerd. Helaas werd toen net de lockdown afgekondigd: een date in levenden lijve zat er dus niet in.»

HUMO Behoren jullie inmiddels tot elkaars bubbel?

ULRIKA «Voor hem heb ik die toch uitgebreid (lachje). Ik kijk steevast uit naar onze dates. Dan kijken we samen via videochat naar 'First Dates'. We schenken een lekkere aperitief in en klinken op ons, maar voorlopig is dat nog tegen ons scherm.»

JASON (21)

'Bij mij maakt iedereen kans'

Tijdens het gesprek met Galina moet Jason een onthulling doen: hij voelt zich al lang een jongen, ook al zit hij in het lichaam van een vrouw - en daar wordt, in een jarenlang transitieproces, iets aan gedaan. De vlotte reactie van Galina ('Als jij je zou identificeren als plant, is dat voor mij ook goed') was één van de momenten van het seizoen, zeker toen je die tien ton gewicht van Jasons schouders zag vallen.

Jason: 'Bij een eerste date moet je kunnen tonen wie je bent, en hier was dat moeilijk.' Beeld
Jason: 'Bij een eerste date moet je kunnen tonen wie je bent, en hier was dat moeilijk.'

JASON «Ik was er zeker van dat ze niemand voor mij zouden vinden, dus toen ik het mailtje kreeg dat ik erbij was, was dat wel een schok. Ik was bang om voorgesteld te worden als 'de transgender', zeker op de dag van de opnames. Bij het interview vooraf stelden ze vooral dáárover vragen, niet over andere aspecten van mijn persoonlijkheid. Maar op tv hoor je pas dat ik transgender ben zodra ik er zelf over begin. De kijkers hebben mij leren kennen als 'Jason', niet als 'de transgender Jason'. Zo heb ik dat het liefst in het dagelijkse leven. Als mensen mij eerst leren kennen vóór ze te weten komen dat ik transgender ben, is de kans veel kleiner dat ze achteraf niks meer met mij te maken willen hebben.»

HUMO Gebeurt dat dan vaak?

JASON (twijfelt) «Op Tinder. De meesten zijn vriendelijk, maar achteraf hoor ik niks meer. Nu ja, op Tinder kun je natuurlijk makkelijk iemand negeren. Maar ik vraag me toch telkens af: ligt het daaraan? Ik vertel het dus liever face to face. Op die manier heb ik nog nooit een écht negatieve reactie gehad. Ook niet bij 'First Dates' trouwens, dat doet deugd.»

HUMO Endocrinoloog Guy T'Sjoen van het UZ Gent vond een eerste date snel om een onthulling als die van jou te doen.

JASON «Mij heeft nooit iemand aangeraden om daarmee te wachten. Wel iets als: 'Voelt het voor jou goed aan, doe het dan maar.' En dokter T'Sjoen bevestigde dat ook.»

HUMO De reactie van Galina was mooi. Wil dat zeggen dat jullie goed gekoppeld waren?

JASON «Als ik daar heel eerlijk op mag antwoorden: voor mij niet. We hebben wel een tweede date gehad, en toen ben ik meer over haar te weten gekomen. Haar toekomstplannen en de mijne waren niet echt verenigbaar. Ik ben heel doelgericht, terwijl zij meer van dag tot dag leeft. Ze weet precies nog niet goed wat ze wil van het leven, wat op zich oké is. Maar dat vind ik net wel belangrijk.»

HUMO Hoe ziet jouw ideale levenspartner eruit?

JASON «Dat vond ik de moeilijkste vraag die de productie mij voorlegde. Schrijf dat maar eens in de juiste woorden neer. Mij maakt het niet uit hoe je eruitziet, zolang ik maar de juiste vibe voel: bij mij maakt iedereen een kans. Maar ik val, voor de duidelijkheid, wel op meisjes.»

HUMO Heb je intussen iemand leren kennen?

JASON «Er is wel iemand met wie ik na de lockdown zou willen daten, en ik ben blij dat die persoon op mijn pad is gekomen. Maar ik ben niet gaan snuffelen tussen de volgers die ik dankzij het programma heb gekregen of zo. Ik was eigenlijk niet op zoek.»

HUMO En toch heb je meegedaan?

JASON «Voor hetzelfde geld had ik een keitoffe meid leren kennen, hè? Het hoefde zelfs niet tot een relatie te leiden. Met een mooie vriendschap was ik ook al blij geweest.»

HUMO Zou je het opnieuw doen?

JASON «Het is toch niet hetzelfde als écht met iemand op date gaan. Ik vond het bijvoorbeeld moeilijk om de camera's te negeren. En ik hou juist van authenticiteit. Bij een eerste date moet je kunnen tonen wie je bent, en in 'First Dates' was dat moeilijk.»

OWEN (19)

'Een bak bier gemist'

Het is altijd prettig als je elkaar niet de huid vol scheldt bij een date, maar dat kan lastig worden als je aan het syndroom van Gilles de la Tourette lijdt. Enter Owen, de jongste deelnemer aan het programma.

OWEN (lacht) «In 'First Dates' heb ik me voorbeeldig gedragen. Ik hoor wel bij de 10 procent tourettepatiënten die schelden, maar het overkomt me bijna nooit. En als het toch gebeurt, is het onverstaanbaar. Ik maak vooral hikachtige geluidjes, en soms heb ik een zenuwtrekje aan mijn ogen. Zware gevallen daarentegen kunnen een ravage aanrichten. Ik heb eens iemand een aanval zien krijgen in de auto: raam kapot, arm gebroken... Dan mag ik niet klagen. Tourette maakt deel van mij uit, maar ik heb er geen last van.

» Ik kan er ook mee lachen. Soms ís het gewoon grappig als ik iets fouts uitkraam op een verkeerd moment. Dan begin ik, ik zeg maar iets, onwillekeurig een varken na te doen. Als ik bij vrienden zit te chillen, hoor je opeens: 'Oink, oink, oink!' Natúúrlijk schiet iedereen dan in de lach.»

HUMO Worden jouw tics erger als er een knappe vrouw op jou afkomt?

OWEN «Gelukkig niet. Ik heb altijd een vlotte babbel, en tourette is nooit een bepalende factor geweest in mijn relaties.

» Voor 'First Dates' had ik geen hoge verwachtingen: ik had me ingeschreven na een weddenschap (lacht). Maar het was gezellig. De camera's ben je zo vergeten. En zoiets maak je maar één keer mee in je leven, hè.»

HUMO Ben je tevreden met het beeld van jou in het programma?

OWEN «Ja. Ik vond het wel raar dat ik erin werd voorgesteld als ICT-student. Ik heb een job en wil nog een vastgoedopleiding volgen: dat is toch iets anders. In het programma lijkt het ook alsof ik Jessie vraag om mij naar huis te brengen, maar zij had het zelf voorgesteld. Daar heb ik veel reacties op gekregen: 'Meteen vervoer gefikst, sloeber!' (lacht

HUMO Het leek te klikken met Jessie, maar ik heb me laten vertellen dat jij niet veel later iemand anders hebt leren kennen.

OWEN «Ik heb een halfjaar een relatie gehad, maar die is net op de klippen gelopen. Tja, we zijn nog jong, hè, met mij komt het sowieso wel goed.»

Owen: 'Ik had geen hoge verwachtingen, ik had me ingeschreven na een weddenschap (lacht).' Beeld
Owen: 'Ik had geen hoge verwachtingen, ik had me ingeschreven na een weddenschap (lacht).'

HUMO Wat heb je eigenlijk gewonnen met die wedden-schap?

OWEN «Niks. Het was om de eer. (Denkt na) Dom, hè? Ik had makkelijk een bak bier kunnen winnen. Maar het is zoals in de liefde: volgende keer beter!»

STEFFI (21)

'Toffer dan op tv'

Er schoten nog net geen cartoonhartjes uit de ogen van Bryan toen die voor het eerst zijn blik liet rusten op Basic-Fit-instructrice en lifecoach Steffi. Het is één van de meestbekeken 'First Dates'-fragmenten op YouTube.

Steffi: 'Ik heb wel berichtjes van oude mannen gekregen. Allee, van 40 en 50 jaar. Ik ben 21, hè.' Beeld
Steffi: 'Ik heb wel berichtjes van oude mannen gekregen. Allee, van 40 en 50 jaar. Ik ben 21, hè.'

STEFFI «Ik had me al vaak afgevraagd hoe zo'n opname in zijn werk ging, en ik vond het leuk om het eens mee te maken. 't Is vaak grappig: zo ben ik wel vier keer moeten aankomen aan het restaurant, voor het helemaal goed opgenomen was (lacht).

» Het was een keitoffe ervaring. Al had ik niet verwacht dat er zoveel mensen zouden kijken. Dat zorgde voor gezonde stress: ik heb een vlotte babbel - ik praat met iederéén - waardoor ik er weleens iets uitflap waar ik later spijt van heb.»

HUMO Ik vond jouw date nochtans niet de vlotste. Lag dat aan het gesprek, of aan de montage?

STEFFI «Hm, in het echt vond ik het alleszins toffer dan op tv (lachje). We hebben véél gebabbeld. Over fitness, bijvoorbeeld. Maar dat is niet uitgezonden. En dan lees je in de commentaren: 'Saai gesprek', 'Twee saaie mensen'... Maar goed, dan ken je het hele verhaal niet. Ik trek me daar weinig van aan. Er zaten ook veel reacties tussen van mensen die zeiden dat ik er goed uitzag, wat wél goed was voor mijn ego (lacht).»

HUMO In de aflevering zei je dat je een hoog vetpercentage bent kwijtgeraakt. Was je vroeger onzeker over je uiterlijk?

STEFFI «Toch wel, ook al liet ik dat niet merken. Ik was altijd de stoere - volgens mijn bomma was ik een halve jongen, altijd op avontuur - maar vanbinnen had ik er moeite mee. Toen ik 19 was en mijn diploma had behaald, dacht ik: nu is het moment om er iets aan te veranderen. Ik heb heel mijn levensstijl aangepast. Wég chocoladeverslaving!»

HUMO Je werkt als life- en fitnesscoach. De coronacrisis is wellicht niet de beste periode voor jou?

STEFFI «Het fitnesscenter is natuurlijk gesloten, maar als lifecoach heb ik het megadruk. Tijdens de lockdown is de mindset van veel mensen veranderd: opeens hebben ze beweging nodig, en willen ze actiever zijn en gezonder worden. De voorbije maanden heb ik héél veel mensen kunnen helpen.»

HUMO Dankzij 'First Dates'?

STEFFI «Dat niet. Mijn deelname heeft me hoogstens enkele volgers op Instagram opgeleverd.»

HUMO Bryan zei in de aflevering: 'Ik wil haar beter leren kennen, vanbinnen en vanbuiten.' Heeft die uitspraak jou achtervolgd?

STEFFI (lacht) «Ik keek naar de aflevering met mijn mama naast me, en toen hij dat zei, dacht ik al: my god, wat zegt die nu? Maar Bryan is niet geslaagd in zijn opzet, ook al ben ik heel blij dat ik hem heb leren kennen. Intussen heb ik een relatie met een jongen die ik al ken van in het middelbaar.»

HUMO Laatste vraagje: tot hiertoe had niemand die ik sprak al oneerbare voorstellen gekregen. Jij?

STEFFI (twijfelt) «Ik heb wel berichtjes gekregen - 'Je ziet er mooi uit' - van oude mannen. Allee, mannen van 40 of 50 jaar, maar ik ben 21. Nog een geluk dat er geen beeldmateriaal bij zat (lacht).»

PATRICK (55)

'Te goed voor op tv'

Patrick van Sensoa, zoals hij bekendstaat, komt wel vaker op tv - niet lang geleden nog in 'Voor de mannen' met Xavier Taveirne. Hij geeft ook lezingen via het Vlaamse expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Hij heeft zelf al 35 jaar hiv en wil daar graag over getuigen. Maar in 'First Dates' zat hij gewoon voor zichzelf.

PATRICK «Ik zou toch graag iemand in mijn leven hebben. Ik ben een relatiemens, en je weet wat ze zeggen: wie niet waagt, niet wint.»

HUMO Had je tegen je date Luc verteld dat je hiv-positief was? Dat werd niet getoond in de uitzending.

PATRICK «Ja, en hij reageerde daar heel goed op. Zó goed zelfs dat het niet werd uitgezonden: er zat geen sappige tv in (lacht). Ik vertel overigens niet bij elke eerste date dat ik hiv-positief ben. Maar zodra ze mij vragen naar mijn werk, voel ik me daar wel toe verplicht. Sowieso bestaat er niet zoiets als 'een goed moment' om het onderwerp aan te snijden. Zeg je het te snel, dan jaag je de andere weg, en zwijg je te lang, dan ben je niet eerlijk (lachje).

» Ik krijg die vraag ook weleens via Sensoa: 'Ik heb iemand leren kennen, maar wanneer moet ik het zeggen?' Ik antwoord dan: 'Je moet vooral goed in je vel zitten. Als je het zelf een drama vindt, dan kondig je het wellicht ook zo aan en dan gaat de andere mee in de paniek.' Ik vertel het altijd heel rustig: 'Er is nog iets: ik ben hiv-positief. Máár de dag van vandaag is dat niet zo erg.' Je kunt even lang leven als om het even wie. En wie hiv-remmers slikt, kan het virus niet doorgeven, ook niet via onbeschermd seksueel contact. Dat was vroeger wel anders. In het begin ervoer ik mijn hiv-diagnose als een doodvonnis. Ik kon geen relatie aangaan omdat ik mezelf afvroeg: wat heb ik iemand nog te bieden? Binnenkort ben ik er toch niet meer.»

HUMO Wanneer ben je terug beginnen te daten?

PATRICK «Begin jaren 90. Gek: alle partners met wie ik lange relaties heb gehad - de onenightstands laat ik even buiten beschouwing - waren mannen die niet hiv-positief waren. Ik heb nooit een relatie gehad met iemand die ook positief is. Tja, je wordt verliefd op een persoon, niet op een virus.»

HUMO Over populaire virussen gesproken: is corona gevaarlijker voor een hiv-patiënt?

PATRICK «Daar is weinig onderzoek naar gedaan. Als je geen andere onderliggende problemen hebt, je je pillen neemt en een normale weerstand hebt, hoef je je als hiv-patiënt niet te veel zorgen te maken, denk ik. Zelf heb ik vijf jaar geleden een hiv-gerelateerde kanker gehad - daardoor is mijn relatie toen op de klippen gelopen - en ik heb ook hartproblemen. Dan is corona niet ideaal. Mijn omgeving is wel bezorgder dan ik, maar ik wil me niet door angst laten leiden. Ik hou me uiteraard aan de maatregelen, maar ik wil mezelf niet opsluiten. Ik heb ademruimte nodig, anders ga ik er mentaal aan onderdoor en dat kan ook niet de bedoeling zijn (lacht).»

HUMO Toen jouw aflevering werd uitgezonden, stond er een derde date met Luc op stapel. Is die er gekomen?

PATRICK «Ons contact was een tijdje lauw. Ik wist het niet zo goed. Maar die derde date is er gekomen, en een vierde stond op stapel. Het was de bedoeling dat hij onze aflevering bij mij thuis zou komen bekijken, samen met een paar vrienden van mij. Maar toen barstte de corona-crisis los. Hopelijk kunnen we elkaar snel zien, want anders - we moeten een kat een kat noemen - zal het uitdoven.»

HUMO Was je tevreden over de aflevering?

Patrick: 'Het is geen uitlach-tv. De makers zijn er niet op uit om van hun kandidaten een karikatuur te maken.' Beeld
Patrick: 'Het is geen uitlach-tv. De makers zijn er niet op uit om van hun kandidaten een karikatuur te maken.'

PATRICK «Zeer tevreden. En van mensen die dicht bij mij staan, heb ik gehoord dat ik overkwam zoals ze mij kennen. Dat vond ik belangrijk. Het zegt ook iets over het programma: 'First Dates' is geen uitlachtelevisie. De makers zijn er niet op uit om van hun kandidaten een karikatuur te maken. Ik vind daarenboven dat ze de deelnemers heel goed gematcht hebben: ze passen over het algemeen mooi bij elkaar.»

HUMO Heb je achteraf reacties van onbekende mannen gekregen?

PATRICK «Op een bepaald moment wel: 'Als het niks wordt met Luc...' (lacht) Maar opvallend genoeg vroegen ze mij nog veel vaker: 'Geef de gegevens van Luc eens?' Echt waar, zo brutaal! Ze vroegen zelfs niet of het iets geworden was tussen ons.»

HUMO Ik heb een donkerbruin vermoeden dat die berichtjes Luc nooit bereikt hebben.

PATRICK «O, jawel. Ik heb hem dat open en bloot gezegd. Zonder eerlijkheid kun je niet aan een relatie beginnen, en dat blijft toch het mooie van 'First Dates', hè? (lacht

First Dates Eén, donderdag 11 juni, 21.10

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234