Jan Jambon naast Marcel Vanthilt

Humo's TV BlogZapman

Tomaten voor Jan Jambon op de Ultima's

Jan Jambon naast Marcel VanthiltBeeld VRT

Zapman met het laatste nieuws uit televisieland.

Marc Van Springel

Tomaten voor Jan Jambon op de Ultima's

Nadat de minister van Cultuur, en tevens minister president, Jan Jambon, al eerder werd uitgejouwd tijdens de uitreiking van de MIA's, ontving hij gisteravond bij de uitreiking van de Vlaamse cultuurprijzen luid boegeroep en enkele tomaten. Jambon reageerde nuchter, liet weten dat hij wel wat kritiek had verwacht en dat ‘ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is.’

Britse Netflix-serie ‘Sex Education’ komt met derde seizoen

18/02/20

Sex Education Beeld Netflix
Sex EducationBeeld Netflix

Verlengd voor een derde seizoen: ‘Sex Education’. Netflix maakte het nieuws bekend via een filmpje met Alistair Petrie, de man die in de reeks de schooldirecteur speelt. Dat de serie zo kort na de premiere van het tweede seizoen een derde reeks krijgt, is niet geheel verwonderlijk. Netflix is zeer zuinig met het vrijgeven van kijkcijfers, maar vorig jaar liet het streaminghuis wel weten dat het eerste seizoen van ‘Sex Education’ in de eerste maand na de release meer dan veertig miljoen keer werd bekeken, en de uitstekende tweede jaargang over de belevenissen van Otis Milburn en co zal het wellicht niet slechter hebben gedaan.

HBO strikt deal met Oscar-winnaar Bong Joon-Ho voor miniserie ‘Parasite’

17/02/20

Met de recente Oscartriomf voor ‘Parasite’ zullen ze ook bij HBO zeer blij zijn. Nog voor de film vier Oscars, onder meer die voor Beste Film, in de wacht sleepte, had de kabelzender al een deal te pakken met regisseur Bong Joon-ho voor een miniserie naar de film. Netflix, dat Bongs vorige film ‘Okja’ verdeelde, had het project ook graag binnengehaald, maar dat hij bij HBO kon samenwerken met ‘Succession’-producer Adam McKay zou voor de Koreaan de doorslag hebben gegeven.

De serie wordt overigens geen remake van de film, maar zal opgehangen zijn aan verhalen en materiaal dat Bong al had geschreven maar vanwege de beperkte lengte niet in de film kon. Over de cast werden nog geen mededelingen gedaan, maar de naam van Mark Ruffalo zou wel al circuleren.

‘Parasite’ is de derde winnaar van de Oscar voor Beste Film waar een tv-serie van wordt gemaakt. De vorige waren ‘In the Heat of the Night’ en ‘Crash’. Bij die series waren de makers van de originele film echter niet betrokken.

‘Parasite’ is trouwens niet de eerste film van Bong die een tv-bewerking krijgt. Op 31 mei gaat op het Amerikaanse TNT de tv-versie van zijn post-apocalyptische thriller ‘Snowpiercer’ in première. Bij dat project is de regisseur niet zelf betrokken.

Klimaatactiviste Greta Thunberg krijgt eigen serie

17/02/20

Greta Thunberg Beeld BBC
Greta ThunbergBeeld BBC

De BBC werkt aan een serie over Greta Thunberg. In de nog titelloze serie volgen we de 17-jarige activiste op haar klimaatkruistocht over de hele planeet en haar vele ontmoetingen met groten der aarde, maar de producers onthulden dat de reeks ook intiemere momenten bevat waarin Greta aan haar speeches schaaft (spannend!) of reflecteert over haar status als icoon maar ook als (euh, spannend) tiener op de rand van de volwassenheid. Of ze ook enkele woedeuitbarstingen op beeld wisten vast te leggen, wilden de producers niet kwijt.

Thunberg is overigens ook het onderwerp van een documentaire van Disneydochter Hulu. Voor die film wordt ze al gevolgd van de dagen dat ze nog in haar eentje stond te protesteren in Stockholm. Mocht u een filmploeg kruisen die er moe en uitgehongerd uitziet, omdat ze al een paar jaar alle verplaatsingen per, trein, zeil- en roeiboot, te voet of met de water- of bakfiets doen en al veel te lang met frisse tegenzin veganistisch eten, dàt is het Hulu-team dat Thunberg al jaren volgt. Of een ploeg van ‘Huizenjagers’ waarbij – het moest er ooit eens van komen - de stoppen zijn doorgeslagen.

John Oliver over zijn naturalisatie: ‘Voor Amerika kiezen is als verliefd worden op iemand die zichzelf aan het onderkotsen is’

17/02/20

Bij Steve Colbert kwam de altijd vermakelijke John Oliver vertellen over zijn naturalisatie – Oliver is sinds kort officieel Amerikaans staatsburger – en daar hoorde, met een knipoog naar die van Jim Carrey vorige week, een entrée in grote en patriottische stijl bij.

Oliver vertelt onder andere dat Amerikaan worden een stuk lastiger is – in totaal nam de procedure meer dan tien (!) jaar in beslag – dan hij dacht. Of in zijn woorden: ‘Voor Amerika kiezen is als verliefd worden op iemand die zichzelf aan het onderkotsen is. Je moet hopen dat er een prachtmens onder zit.’ Love the man!

Makers van ‘The End of the Fucking World’ komen met veelbelovende serie ‘I am not okay with this’

13/02/20

I am not okay with this Beeld Courtesy of Netflix
I am not okay with thisBeeld Courtesy of Netflix

Veelbelovend: ‘I am not okay with this’, een serie naar de gelijknamige graphic novel van ‘The End of the Fucking World’-auteur Charles Forsman van de producers van ‘Stranger Things’ en – het is een kleine wereld – de regisseur van de Netflixbewerking van ‘The End of…’.

Sophia Lillis (Beverly Marsh uit de ‘It’-films en ook sterk als de jonge versie van Amy Adams in ‘Sharp Obejcts’) speelt Sydney, een vijftienjarig meisje dat naast de gebruikelijke al dan niet hormonale tienerproblemen ook worstelt met de superkrachten die ze blijkt te ontwikkelen. De sfeer van de korte teaser trailer, waarin ook Wyatt Oleff (eveneens uit ‘It’) te zien is, doet alvast zéér aan die van ‘The End of the Fucking World’ denken. Of dat ook voor de hele reeks geldt, kan u zelf ontdekken vanaf 26 februari.

Amerikaanse première ‘The Plot Against America’ en ‘My Brilliant Friend’

13/02/12

Zou weleens een van dé evenementen van het nog jonge televisiejaar kunnen worden: ‘The Plot Against America’, een zesdelige miniserie naar het gelijknamige boek van Philip Roth van de hand van David Simon en Ed Burns (het duo van strafs als ‘The Wire’ en ‘The Corner’). Boek en serie zijn gesitueerd in een wereld waarin Charles Lindbergh, de man die in 1927 als eerste solo over de Atlantische Oceaan vloog, de presidentsverkiezingen wint van Franklin D. Roosevelt, die toen als eerste president voor een derde ambtstermijn ging. De populaire volksheld Lindbergh blijkt (zoals overigens ook de historische Lindbergh) echter een notoire antisemiet, racist en nazivriend die van Amerika een fascistische natie poogt te maken. Een charismatische populist die vanuit het niets opduikt, het bijna op eigen houtje en tot verrassing van velen tot president schopt en daarna de steeds onrustbarender rechtse onderstromen in het land aanwakkert? Geen toeval wellicht dat deze reeks net nu verschijnt. Amerikaanse première op 16 maart.

Diezelfde datum gaat op HBO in de V.S. het tweede seizoen van de Elena Ferrante-bewerking ‘My Brilliant Friend’ in première. Net als de eerste jaargang binnenkort wellicht op Canvas te bekijken.

Eerste glimp van ‘Genius: Aretha’

13/02/20

National Geographic gunt ons middels een teaser trailer tot slot een eerste glimp van ‘Genius: Aretha’, het nieuwe seizoen van de anthologiereeks over iconische en inspirerende figuren uit de (recente) geschiedenis. In de vorige seizoenen werden al leven en werk van Pablo Picasso en Albert Einstein belicht. De rol van de in 2018 overleden Queen of Soul wordt vertolkt door Cynthia Erivo, die momenteel furore maakt als Holly Gibney, de ietwat bizarre detective in de Stephen King-adaptatie ‘The Outsider’.

Trailer ‘Altered Carbon’: een spookverhaal in een wereld zonder dood

13/02/20

Netflix gaf ook de trailer vrij van het tweede seizoen van de sci-fi thriller ‘Altered Carbon’ of zoals ze het zelf omschrijven – de vaste persberichtenschrijver was even plassen - ‘een spookverhaal in een wereld zonder dood’. Dit keer met Anthony Mackie (Falcon uit de Marvelfilms) en dus niet meer Joel Kinnaman in de rol van Takeshi Kovacs. U herinnert zich misschien dat de serie zich afspeelt in een verre toekomst waarin mensen een soort digitale entiteiten zijn geworden die in een lichaam naar believen kunnen worden geplugd. Een concept dat ze met de vele acteurswissels daar misschien ook eens bij ‘Thuis’ zouden moeten invoeren.

Het eerste seizoen van ‘Altered Carbon’ was één van de tot nog toe duurste Netflixproducties en visueel ook zeer spectaculair, maar we hopen dat ze dit keer toch een iets spannender en samenhangender verhaal hebben verzonnen. Vanaf 27 februari op Netflix!

VTM en Telenet lanceren eind dit jaar samen een ‘Vlaamse Netflix’

12/02/2020

Vlaamse Netflix Beeld DPG
Vlaamse NetflixBeeld DPG

De ‘Vlaamse Netflix’ waar men bij DPG Media al een tijdje de mond van vol heeft, u zou hier eens een uurtje aan een koffieautomaat naar keuze moeten postvatten, is eind dit jaar een feit. De partner waarmee DPG in zee gaat, is enigszins verrassend Telenet en niet de lang op sierlijke wijze het hof gemaakte VRT. Telenet liet meer dan eens weten niet geïnteresseerd te zijn in zo’n Vlaams Netflixachtig platform, maar is nu blijkbaar toch van idee veranderd. Wellicht omdat ze hebben begrepen dat het bij nader inzien toch beter is om in het razendsnel veranderende medialandschap de krachten te bundelen met andere partijen.

De gezamenlijke streaming service wil een breed gamma lokale en internationale producties aanbieden via een betalende tv-app en zo een alternatief (of een aanvulling) zijn voor grote spelers als Netflix. Met zenders als VTM, CAZ, VIER, VIJF en ZES, de betaalkanalen Play en Play More en productiehuis Woestijnvis (eigendom van Telenet) hebben de twee partijen potentieel alvast een flink pak content in huis. Met VTM Go heeft DPG ook al enige ervaring opgebouwd met streaming en on demand.

Hoe het nieuwe platform gaat heten, is nog niet bekend (wij hoorden al een aantal zeer beeldrijke namen waaien), wél dat een basisabonnement ongeveer 10 euro zal kosten. Dat DPG en Telenet er wat spoed achter hebben gezet, is geen toeval. De streamingmarkt is namelijk in volle beweging: niet alleen hapt streamingreus Netflix steeds meer marktaandeel weg, sinds begin november is er ook Apple+, deze zomer verschijnt met Disney een nieuw kanon op het terrein, HBO Max gaat in mei in de Verenigde Staten van start en Facebook wil zich ook meer op eigen video content toeleggen. En vorige maand nog maakte Amazon bekend dat het met een Nederlandstalig portaal komt. Wat zou kunnen betekenen dat hun streamingzender (bij Amazon zijn veel diensten aan elkaar gekoppeld) meteen ook een hogere vlucht zou nemen.

Bij de VRT, waar men na het ontslag van de niet onsympathieke veearts Paul Lembrechts en met een nieuwe besparing voor de boeg wel andere katten te geselen heeft, liet men weten ‘open te staan voor samenwerking’.

‘De wereld draait door’ stopt na dit seizoen

12/02/2020

null Beeld ANP
Beeld ANP

Matthijs van Nieuwkerk heeft laten weten dat hij stopt als presentator van ‘De wereld draait door’ en dat het lopende vijftiende seizoen van het populaire praatprogramma op NPO1 dus ook het laatste wordt. Het nieuws komt niet helemààl als een verrassing: van Nieuwkerk, een van de belangrijkste gezichten van de Nederlandse publiek omroep, had al eerder gesuggereerd dat hij aan iets nieuws toe was. En toen een tijd geleden een hele discussie opstak over zijn (riante) loon (het Nederlandse parlement heeft de lonen van presentatoren op de publieke omroep geplafonneerd) gingen ook al geruchten dat de sterpresentator een overstap zou overwegen naar de al lang aan zijn mouw snokkende commerciëlen.

Die stap zet de 59-jarige van Nieuwkerk niet: bij blijft zeker nog drie jaar bij de BNNVara, waar hij vanaf januari volgend jaar een reeks ‘zaterdagavondprogramma’s’ zal maken. Zijn vertrek betekent ook het einde van ‘DWDD’, toch een van de vlaggenschepen van de ook in Nederland flink geplaagde publieke omroep. BNNVara zou al wel werken aan een programma dat ‘DWDD’ in de vooravond moet vervangen.

Pijnlijk Twittermomentje - alwéér - voor Donald Trump

11/02/2020

Hij postte namelijk een fragment uit het nieuwe seizoen van ‘Curb your enthusiasm’ waarin Larry David het aan de stok krijgt met een biker die hij in Los Angeles bijna van de weg rijdt. Wanneer Larry zijn ‘Make America Great Again’-pet opzet, ontdooit de nogal woeste uitziende biker meteen, en vraagt hij Larry vriendelijk om voortaan wat beter uit zijn doppen te kijken.

Larry David Beeld Humo
Larry DavidBeeld Humo

De Amerikaanse president postte het filmpje vergezeld van de trotse kreet “TOUGH GUYS FOR TRUMP!” Waarmee hij duidelijk maakt dat hij de aflevering in kwestie niet heeft gezien en compleet de clue mist. Larry David ontdekt in die episode namelijk dat de MAGA-pet handig is om mensen weg te jagen. En dus goed van pas komt als hij plaats wil hebben in een sushibar of snel verlost wil raken van vervelend gezelschap. Maar hij komt er al snel achter dat het ook omgekeerd werkt, en de pet ook allerhande fout volk aantrekt.

Of hij niet vreest dat hij Trumpfans die ook graag naar ‘Curb your enthusiasm’ kijken zal wegjagen met grappen over de MAGA-pet, daarover was David in een recent interview, zoals steeds, klaar en duidelijk.

Larry David en Donald Trump hebben elkaar overigens al minstens één keer ontmoet. Voor mensen met weinig tijd of geduld: kijken vanaf 3’10”!

De Oscaruitreiking werd in Amerika door 23,6 miljoen dapperen bekeken, de laagste score in de recente geschiedenis

11/02/2020

Vorig jaar trok de show voor het eerst in jaren weer meer kijkers, maar de poging om dat succesje te herhalen – met onder meer enkele spectaculaire muzikale intermezzo’s en een monoloog van enkele Saturday Night Live-oudgedienden – is lichtelijk mislukt. Onder andere omdat de speeches weer even boring en irritant waren, de reacties in de zaal weer even fake en de viervoudige winnaar nog slechter Engels sprak dan Filip Joos.

Ter vergelijking: in 2014, toen met Ellen DeGeneres als gastvrouw en ‘12 Years a Slave’ als grote winnaar, haalde de show nog bijna 44 miljoen kijkers. De Academy Awards is wél nog altijd de meest bekeken awardsshow op de Amerikaanse televisie.

In Saturday Night Live legde de geweldige Chloe Fineman nog eens uit hoe je als actrice een Oscar in de wacht kan slepen. Verplicht kijkvoer voor Veerle Baetens!

Besparingen bij de BBC: staatszenders krijgen het stevig te verduren

10/02/2020

Schrale troost voor de werknemers van de VRT wellicht, maar staatszenders krijgen het in steeds méér landen stevig te verduren. Zelf de bekendste en beste publieke zender ter wereld, de eerbiedwaardige BBC, ligt de laatste tijd flink onder vuur. Bij Antie Beeb maakt men zich zorgen over de plannen van de regering Johnson om mensen die hun kijk- en luistergeld niet betalen, de belangrijkste bron van financiering voor de BBC, niet langer juridisch te vervolgen. De Britse cultuurminister Nicky Morgan noemde in een speech in het parlement de straffen die op het vergrijp staan ‘anachronistisch’ en zei dat ze vooral ook de zwaksten in de samenleving treffen. De BBC vreest dan weer dat een verbod op vervolging hen jaarlijks 200 miljoen pond aan inkomsten zal kosten.

Het plan past in een grotere hervorming van de BBC. De regering wil de manier waarop de zender nu wordt gefinancierd, vastgelegd in het zogenaamde charter, grondig herzien. Het charter moet pas in 2027 worden hernieuwd, maar de regering Johnson denkt nu al hardop na over mogelijke pistes. Morgan stelde eerder al voor om de BBC via een abonneemodel zoals Netflix en Amazon te financieren. Ze waarschuwde ook dat de Britse staatszender een tweede Blockbuster dreigde te worden, omdat het tv-landschap grondig is veranderd en de BBC niet alleen moet beantwoorden aan de mediabehoeften van nu, maar ook aan die van die toekomst. Blockbuster is een Britse video-on-demand en videotheekgigant die failliet ging, omdat het bedrijf geen antwoord had op streamingdiensten als Netflix.

Een woordvoerder van de BBC merkte dan weer fijntjes op dat ze vijftien jaar geleden al een eigen Netflix op poten wilden zetten, maar dat het plan toen door de Britse concurrentieautoriteit werd afgeschoten. Binnen de BBC vermoeden velen ook dat de Conservatieve regering het hen lastig wil maken, omdat ze ideologisch gewoon tegen een met publiek geld gefinancieerde staatsomroep zijn. Maar ook omdat veel Conservatieven bijzonder misnoegd waren over de (blijkbaar iets te kritische) BBC-verslaggeving over de Brexit en de recentste verkiezingen, en nu de rekening willen vereffenen. Vorige maand nog raakte bekend dat de BBC 450 werknemers van de alom geroemde nieuwsafdeling moet ontslaan, omdat er tegen 2022 80 miljoen pond moet worden bespaard.

Het is ondertussen uitkijken naar de eerste actie op de VRT waarbij uit solidariteit met de BBC het werk wordt neergelegd. En uiteraard op de bijbehorende vervangprogramma’s!

Justin Bieber Beeld YouTube
Justin BieberBeeld YouTube

Justin Bieber breekt YouTube-records

10/02/2020

De eerste aflevering van ‘Justin Bieber: Seasons’, een docureeks over de opnamen van Biebs eerste nieuwe plaat in vier jaar, eigenlijk dus een soort horrorserie, is de meest bekeken première op YouTube Originals ooit. De episode trok volgens cijfers van het streamingplatform dik 32 miljoen kijkers in 97 landen. Om het even in perspectief te plaatsen: ‘Seasons’ deed het daarmee beter dan de aftrap van de tweede seizoenen van ‘Liza on Demand’ (25 miljoen kijkers) en ‘Cobra Kai’ (21 miljoen kijkers).

Bieber brak overigens meteen nóg een record: hij is de eerste artiest wiens YouTubekanaal meer dan vijftig miljoen abonnees telt. Bieber was eerder al de recordhouder Grootste Aantal Kapselwissels in een Week, Meeste Belachelijke Rugtattoos en Idiootste Posts op Instagram en Twitter.

Uit de kast, zij het niet zeer van harte: Jameela Jamil

9/02/2020

Toen bekend raakte dat de presentatrice en actrice, beter bekend als de kakkineuze Tahani Al-Jamil uit de Netflixcomedy ‘The Good Place’, in de jury zou zetelen van ’Legendary’, een HBO-show rond ballroom, kreeg ze op sociale media, waar men zoals u weet graag op subtiele wijze zijn mening spuit, een gigantische hoop gif en venijn over zich heen. Ballroom is een subcultuur die in de jaren tachtig in Harlem ontstond en waarin extravagant uitgedoste, voornamelijk zwarte travestieten en transgenders het in een soort mode- en danscompetitie tegen elkaar opnemen, en velen vonden dat een Britse met Pakistaans-Indiase roots niks in het panel van zo’n programma te zoeken had.

Waarop Jamil zich outte middels een lange en emotionele boodschap op Twitter waarin ze onder meer uitlegde dat ze niet eerder uit de kast kwam uit angst voor de reacties op sociale media en ook vanwege het milieu waarin ze is opgegroeid. Voor wie haar mededeling, nadat hij of zij klaar is met de opsporingsberichten, nog eens rustig wil nalezen:

Jamil is trouwens al enkele jaren samen met zanger/wimp James Blake. Verklaart op de een of andere manier véél, horen we u bijna hardop denken. Verder bereiden wij ons toch enigszins bang voor op mogelijke Belangrijke Mededelingen van Euvgenia Parakhina, Sam Louwyck en Peter Van de Veire.

‘Friends’-reünie in de maak

7/02/20

Na maanden speculeren, hopen, bidden en - er zijn er altijd die moeten overdrijven – van ’s morgens tot ‘s avonds hysterisch krijsen, kunnen fans elkaar huilend van geluk in de armen vallen: volgens welingelichte bronnen zou er dan tóch een ‘Friends’-reünie in de maak zijn. U mag elkaar weer loslaten – en u daar, veeg ook even die reusachtige snottebel weg – een reboot van de serie zal het echter niet worden. De zes hoofdacteurs en bedenkers David Crane en Marta Kauffman zouden in gesprek zijn over een ‘unscripted special’, wat dat ook precies moge betekenen, en een deal zou nog lang niet rond zijn. De onderhandelingen lopen al even, en sprongen al een paar keer af, zoals u al raden kon op de centen. De acteurs zouden voor hun bijdrage naar verluidt elk zo’n 3 à 4 miljoen dollar vangen.

Friends Beeld Warner Bros
FriendsBeeld Warner Bros

Een en ander past in de lancering van HBO Max, een streamingdienst – de zoveelste – die WarnerMedia Entertainment in mei in Amerika zal lanceren. Een van de paradepaardjes van die zender wordt namelijk ‘Friends’. Warner telde na een stevige bidding war met Netflix liefst 425 miljoen dollar neer om de serie vijf jaar lang te mogen uitzenden. Netflix, waar ‘Friends’ tot 2019 te zien was, betaalde 80 tot 100 miljoen dollar voor de uitzendrechten. En scoorde er een gigantische hit mee.

De geruchten over een ‘Friends’-reünie werden in oktober vorig jaar aangezwengeld toen Jennifer Aniston haar Instagramdebuut maakte met een selfie met de andere acteurs. Het leverde Aniston meteen een wereldrecord op: nooit eerder verzamelde iemand sneller 1 miljoen volgers op Instagram.

Jennifer Aniston's Instagramdebuut met de andere acteurs van Friends Beeld Instagram
Jennifer Aniston's Instagramdebuut met de andere acteurs van FriendsBeeld Instagram

Kort daarna vermorzelde Aniston op de sofa bij Ellen DeGeneres de hoop van miljoenen fans met de mededeling dat er zeker geen ‘Friends’-reboot kwam, maar ze voegde er wel meteen aan toe dat de cast graag ‘samen iets wilden’ doen, maar dat ze niet juist en wisten wàt, en dat eraan gewerkt werd. In een panelgesprek naar aanleiding van de 25ste verjaardag van de reeks op het Tribeca TV Festival lieten Crane en Kauffman eerder al met evenveel stelligheid weten dat er zeker geen nieuw seizoen van ‘Friends’ komt. In 2016 was de cast het laatst officieel samen te zien: toen gaven de zes hoofdacteurs, minus Matthew Perry, present op een NBC-special ter ere van regisseur en producer James Burrows.

HBO Max of Warner weigeren voorlopig alle commentaar. Warner wil het jubileum alvast zeer uitgebreid vieren, met replica’s van de befaamde sofa die voor beroemde monumenten over de hele wereld zullen opduiken, pop-ups van Central Perk, bioscoopvertoningen van de meest geliefde afleveringen en nog een reeks evenementen. Of Aniston en co ook een weekje op de Evanna zullen verblijven of zullen aanschuiven voor enige fun en jolijt bij ‘Wat een dag’ is nog niet duidelijk.

‘The Walking Dead: World Beyond’ zal slechts twee seizoenen duren

6/02/20

Op 23 februari pikken Daryl en co na een pauze van drie maanden – voor de fans een eeuwigheid – de draad weer op in het tweede deel van het tiende seizoen van ‘The Walking Dead. Er zijn ondertussen ook meer details bekend over de eerste TWD-spin-off ‘The Walking Dead: World Beyond’. Die gaat in première op 12 april, na de finale van het tiende seizoen, en zal slechts twee seizoenen duren, net als alle andere TWD-afgeleiden die in de pijplijn zitten. Bij AMC hebben ze namelijk begrepen dat we niet élke avond naar zombies willen kijken. Zeker niet zolang Walter Zinzen, Rik Van Cauwelaert en Mia Doornaert regelmatig in ‘De Afspraak’ blijven opduiken!

‘World Beyond’, bedacht door TWD-veteranen Scott M. Gimple en Matt Negrete, draait rond de eerste generatie die na de zombie-uitbraak is geboren, en dus nooit een andere wereld heeft gekend. Het is de AMC-hoofden duidelijk niet ontgaan dat onder andere Netflix stevig scoort met series met voornamelijk jonge hoofdpersonages. De grootste naam in de cast is wel de bijna-boomer Julia Ormond: de 55-jarige actrice speelt de leidster van de CRM, de geheimzinnige organisatie die vorig seizoen - na wellicht de langst uitgerokken sterfscène ooit - Rick Grimes met een helikopter oppikte om hem naar een onbekende bestemming weg te voeren. Hoe lang Rick dààr nog heeft liggen sterven, hopen we binnenkort dus te weten te komen.

Pizzolatto’s nieuwe reeks ‘Redeemer’ voor FX

5/02/2020

‘True Detective’-scenarist Nic Pizzolatto en Matthew McConaughey, die in het befaamde eerste seizoen van de reeks mocht schitteren als detective-filosoof-weirdo Rust Cohle, hebben elkaar opnieuw gevonden. McConaughey zal de hoofdrol vertolken in Pizzolatto’s nieuwe reeks ‘Redeemer’. Hij speelt een voormalige predikant die nu als veiligheidsagent aan de kost komt en op allerlei onfrisse zaakjes stuit wanneer hij in Texas (McConaugheys homeland) op zoek gaat naar een vermiste vrouw.

Opmerkelijk: Pizzolatto maakt de serie niet voor HBO, maar voor concurrent en Disneydochter FX. Volgens welingelichte bronnen stapte Pizzolatto naar FX over uit onvrede over de manier waarop hij door HBO behandeld zou zijn. Na het tegenvallende tweede seizoen van ‘True Detective’ zou hij door de zender iets te veel onder druk zijn gezet om met iets beters voor de dag te komen. Volgens HBO behoort een vierde seizoen van ‘True Detective’ nog altijd tot de mogelijkheden, weliswaar met een andere showrunner aan het roer.

Het nieuwe seizoen van ‘The Witcher’ gaat iets minder complex worden

3/02/2020

Lauren Schmidt Hissrich, showrunner van de Netflixhit ‘The Witcher’, heeft in een interview met Vulture een tipje van de sluier gelicht over het tweede seizoen. Ze zegt bijvoorbeeld dat ze rekening zal houden met de opmerkingen van de fans op sociale media. ‘Nogal wat kijkers vonden dat we, zeker in de eerste afleveringen, te véél probeerden te vertellen en dat dat ten koste ging van de uitwerking van de personages, en daar hebben ze misschien wel een punt’, aldus Schmidt Hissrich. ‘In het tweede seizoen zullen we de kijkers iets minder met nieuwe personages, nieuwe werelden en nieuwe koninkrijken bombarderen en de hoofdpersonages wat meer uitdiepen.’

Volgens Schmidt Hissrich zat er in het eerste seizoen ook zeer véél plot, omdat de scenario’s drastisch moesten worden ingekort: ‘Als de episodes maar 60 minuten duren en je hebt scenario’s voor 95 minuten geschreven, moet er helaas zeer veel sneuvelen. Ook belangrijke scènes of dingen die volgens mij heel goed hadden gewerkt. Dat zullen we dit keer ook beter doseren.’ Wie het gegoochel met verschillende tijdlijnen ingewikkeld of verwarrend vond, kan ook opgelucht ademhalen: het vervolg zal iets lineairder worden verteld. Wie vindt dat het dan nog te veel van de concentratie vergt, kan natuurlijk ook gewoon naar het voorlopig nog tot één overzichtelijke tijdlijn beperkte ‘Thuis’ kijken.

Ondertussen zit de soundtrack van ‘The Witcher’ ook op Spotify en iTunes. Rijkelijk laat, want de middeleeuwse oorwurm ‘Toss a Coin to Your Witcher’ gaat – in talloze variaties - al een tijdje viraal op YouTube. Het geeft andermaal aan hoezeer het succes van de reeks Netflix zélf heeft overvallen. De officiele soundtrack telt liefst 55 tracks en bevat naast een met strijkers gepimpte versie van ’Toss a Coin’ en enkele andere gevoelige dan wel boertige liederen van minestreel Jaskier ook de – overigens uitstekende - instrumentale score van Giona Ostinelli en Sonya Belousova. Met deze versie kan u zich – vergeet zeker ook de luchtmandoline niet – alvast eens goed laten gaan.

Netflix heeft ook een anime van ‘The Witcher’ besteld. ‘The Witcher: Nightmare of the Wolf’ werd geschreven door showrunner Lauren Schmidt Hissrich en Beau DeMayo en zou gaan over – vager kon de omschrijving echt niet - ‘een machtige nieuwe bedreiging voor The Continent’. Of de cast uit de live action reeks de stemmen zal doen, is nog niet duidelijk.

In afwachting van het tweede seizoen van ‘The Witcher’, aankondigd voor ‘vermoedelijk ergens in 2021’, kan u zich af en toe met deze samenvatting van de eerste jaargang troosten:

Dit zijn de opvallendste commercials van de Super Bowl

2/02/2020

Vannacht vindt in het Hard Rock Stadium in Miami Gardens de 54e editie van de Super Bowl plaats, voor Amerikanen nog steeds hét sportevenement van het jaar. Voor de miljoenen die straks aan de buis zitten gekluisterd, is het niet alleen uitkijken naar de splijtende quarterbackpasses, kolossen die als woeste sumoworstelaars op elkaar inbeuken en opgefokte coaches die langs de kant hun headsets aan flarden schreeuwen, maar ook naar de reclames die tijdens de pauzes getoond worden, nog steeds de duurste spots op de Amerikaanse buis. Maken dit jaar zowaar hun Super Bowl-debuut: Rick en Morty, die figureren in een spotje van Pringles. Begin februari wordt in Amerika ook een Rick en Morty-versie van Pringles op de markt gebracht.

Amazon zal tijdens de Super Bowl dan weer de trailer tonen van ‘Hunters’, de nieuwe prestigereeks van de streamingzender, met Al Pacino als de leider van een team dat in de jaren zeventig moet voorkomen dat een groep nazi’s de macht overneemt in Amerika en er het Vierde Rijk installeert. Klinkt alvast spannend, en als een goeie opvolger voor die andere Amazon nazi-reeks, ‘The Man in the High Castle’. Premiere op 21 februari.

De beste Super Bowl spot die we al hebben zien passeren, is die voor Mountain Dew Zero Sugar, een geweldige spoof op horrorklassieker ‘The Shining’ met Bryan Cranston als de doordraaiende Jack Torrance (inclusief ‘Heeeere’s Johnny’!) en Tracee Ellis Ross (uit ‘Black-ish’) als diens hysterisch gillende echtgenote. Ook al valt het ons wat tegen van de altijd zo onkreukbaar lijkende Cranston dat hij zich ook voor de commerciele car laat spannen, het is wél verrekt goed gedaan.

De waarheid over James Corden’s ‘Carpool Karaoke’

31/01/2020

Heeft James Corden ons al die tijd in het ootje genomen en rijdt hij tijdens de opnamen van ‘Carpool Karaoke’ helemaal niet zelf, terwijl hij met een beroemdheid aan boord een reeks deuntjes kweelt? Dat moet blijken uit een in Los Angeles genomen kiekje waarop Corden en gast Justin Bieber in een met camera’s volgepropte auto zitten die door een speciale takelwagen wordt voortgetrokken.

De producers van ‘The Late Late Show’ lieten alvast weten dat Corden in het verleden vaak wél zelf achter het stuur zat tijdens de opnamen. Wellicht een opluchting voor wie hoopt dat de af en toe toch wel zeer irritante Corden tijdens één van zijn zangsessies frontaal tegen een tot de rand gevulde en zeer ontplofbare tankwagen knalt. Als het even kan met Justin Bieber, Kanye West, Ariana Grande, Maroon 5, Good Charlotte en - moet met wat proppen lukken – My Chemical Romance erbij.

James Corden met Ariana Grande in 'Carpool Karaoke' Beeld YouTube
James Corden met Ariana Grande in 'Carpool Karaoke'Beeld YouTube

Jennifer Aniston verrastte ‘Friends’-fans in Central Perk

30/01/20

Omdat haar maatje Ellen DeGeneres andere verplichtingen had, mocht Jennifer Aniston haar vervangen als talkshowhost van ‘Ellen’ en La Aniston deed dat niet alleen alsof ze nooit iets anders gedaan had, ze maakte ook van de gelegenheid gebruik om in de Warner Studio’s, waar de talkshow wordt opgenomen, een prank uit te halen met enkele ‘Friends’-fans. Bereid u voor op enig dwars door merg en been snijdend bakvisgekrijs!

Larry David Beeld Humo
Larry DavidBeeld Humo
I am not okay with this Beeld Netflix
I am not okay with thisBeeld Netflix
Greta Thunberg Beeld BBC
Greta ThunbergBeeld BBC
Greta Thunberg Beeld BBC
Greta ThunbergBeeld BBC

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234