Beeld 'Mijn Keuken, Mijn Restaurant'

tv-tip'Mijn keuken, mijn restaurant'

Topchef Marcelo Ballardin: 'Ik ben niet de little bitch van Sergio Herman'

Het kookprogramma op VTM is als Snoop Dogg: af en toe worden naam en concept wat gepimpt, maar het basisgegeven blijft hetzelfde. Na 'Mijn restaurant' en 'Mijn pop-uprestaurant' is er nu 'Mijn keuken, mijn restaurant', waarin tien duo's met culinaire ambities zich achter hun eigen fornuis scharen om lekkere gerechtjes voor te schotelen aan Sergio Herman, de Zeeuwse sterrenchef van The Jane; en zijn goeie vriend Marcelo Ballardin, de Braziliaanse-Italiaanse Belg van het restaurant Oak in Gent.

HUMO Ben je een moeilijke gast om voor te koken?

Marcelo Ballardin (lacht) «Doorgaans ben ík het die vrienden uitnodigt om te komen eten. Maar verder ben ik heel makkelijk. Het is absurd om te zeuren tijdens een etentje: je bent toch onder vrienden? En het is gratis bovendien.»

HUMO Welk gerecht zie jij het liefst op jouw bord verschijnen?

Ballardin «Ik verlang naar een góéde schotel, met passie gemaakt. Of dat nu een stuk vlees met de juiste cuisson of een vis met de perfecte saus is, dat maakt me niet uit. De kandidaten moeten vooral maken wat ze gráág maken.»

HUMO Iedereen heeft toch een lievelingsgerecht?

Ballardin «Als ik één Belgisch gerecht moet kiezen, doe dan maar witlof met hesp: daar krijg ik makkelijk een hele pot van op. Op restaurant gaan is leuk voor één of twee keer per maand. Maar verder ben ik allang blij met ongecompliceerd comfortfood.»

HUMO Jij hebt nog voor Sergio gewerkt. Wat voor baas was hij?

Ballardin «Moeilijk om zeggen, want ik heb nooit naast hem aan het fornuis gestaan. Ik ontwikkelde recepten voor zijn restaurant Pure C op het moment dat Sergio al niet meer zelf in de keuken stond. Hij was eerder een mentor, die feedback gaf op de gerechten die ik creëerde. Ik kan wél zeggen dat hij nog altijd de onstilbare drang heeft om béter te worden. Daarom hebben we zo'n goede band: ik zit net zo in elkaar. Wat niet wil zeggen dat ik het altijd met hem eens ben. Daarom vormen we volgens mij zo'n sterke tandem op tv: ik ben niet zijn little bitch, en als ik vind dat hij gek is om iets lekker te vinden, zal ik dat ook zeggen.»

HUMO Ik heb al gehoord dat jij nog strenger bent dan Sergio.

Ballardin «Niet streng, wel eerlijk: ik zal nooit zeggen dat ik het lekker vind, gewoon om iemand te sussen. Hoe ga je anders ooit beter worden?»

HUMO Noem, om af te sluiten, eens één gerechtje dat jij beter kunt klaarmaken dan Sergio?

Ballardin (blaast) «Moeilijke vraag. We hebben het hier wel over Sergio, hè: die mens kan koken. (Blijft nadenken)»

HUMO Witlof met hesp?

Ballardin «Nee, nee. Weet je wat ik beter kan koken? Het eten in mijn restaurant. En hij is beter in het eten dat hij klaarmaakt in zijn restaurant. Om de twee te vergelijken, zit er niks anders op dan zelf te komen proeven.»

HUMO Deal!

‘Mijn keuken, mijn restaurant', 20.35 uur op VTM

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234