null Beeld DPG Media
Beeld DPG Media

Kijktips

Vanavond op tv: Abortussen met kleerhangers, de durfal in Pascal Braeckman en een meesterwerk van de Duitse cinema

Omdat ook uw zittend gat onderhouden moet worden, gidst Humo u elke dag door het aanbod op het kleine en middelgrote scherm.

Redactie

‘The Janes’

Een uitstekende timing heet dat dan: op 20 juni, enkele dagen voor het Amerikaanse Hooggerechtshof het recht op abortus in de VS afschafte, verscheen ‘The Janes’, een docu die laat zien waartoe zo’n beslissing kan leiden. Enkele activisten die in het Chicago van de jaren 60 en 70 - de periode vóór Roe v. Wade, de rechtszaak die in 1973 abortus legaal maakte - ongewenst zwangere vrouwen hielpen getuigen over hun werk destijds, en over hun angst voor de gevolgen van de nieuwe abortuswet.

Nu op Streamz

‘Waarheid, durven of doen’

De waarheid doet zeer: erg succesvol is het tweede seizoen van ‘Waarheid, durven of doen’ niet, en ook Onze Man kon de uit de hand gelopen variant van het klassieke puberspel niet smaken (★★☆☆☆). Daar kan vanavond echter verandering in komen, want Pascal Braeckman, Loïc Van Impe, Lynn Van den Broeck en Jonathan Medart trekken naar Kortrijk om elkaar al zetelhangend uit te dagen. Toch al één bonuspunt voor het gezelschap: minstens één iemand mag zich volwaardig BV noemen - iets wat van de doorsnee deelnemer aan een zomerprogramma niet gezegd kan worden.

Om 20.30 op VTM

‘Angst essen seele auf’

Krachtige film van Rainer Werner Fassbinder over de romance tussen een oude weduwe en een Marokkaanse immigrant in West-Duitsland. Het koppel moet niet alleen racistische reacties van hun naasten trotseren, maar ook eigen vooroordelen. Baanbrekend in 1974, relevant in 2022. Meesterwerk van de Duitse cinema.

Om 22.10 op Canvas

‘Trainwreck: Woodstock ’99'

Op de affiche van Woodstock ’99, een vier dagen durend festival dat dertig jaar na het origineel plaatsvond in het Amerikaanse stadje Rome stonden bands als Limp Bizkit, Red Hot Chili Peppers en Rage Against The Machine. Er kwamen 400.000 bezoekers op af, maar alles was zo slecht georganiseerd dat het snel uit de hand liep. Er braken relletjes uit, vandalen staken vuurtjes aan op de weide, er werden vrouwen verkracht en uiteindelijk moest de politie de mensenmassa in bedwang houden. Het driedelige ‘Trainwreck’ reconstrueert de chaotische vierdaagse en stelt de vraag waarom Woodstock ’99 in tegenstelling tot het origineel niet in een sfeer van peace and love kon verlopen.

Nu op Netflix

Lees ook onze recensie: Brandende kaarsen uitdelen bij het hoofdpodium: ‘Trainwreck: Woodstock ’99 toont waarom dat toch niet zo’n goed idee is

‘Whiskey Tango Foxtrot’

Dramedy uit 2016 over een journaliste (Tina Fey) die New York verlaat om als correspondent in Afghanistan te gaan werken. De film is een bewerking van ‘Taliban shuffle’, de memories die Kim Barker schreef over haar journalistieke ervaringen in Pakistan en Afghanistan.

Om 20.35 op VTM4

Op zoek naar een nieuwe serie op Netflix, Disney+, Streamz en co?

Dit zijn op dit moment de beste nieuwe titels op de streamingdiensten

Meer kijktips? Check humo.be/gids

Ook op Humo

Klimatoloog Wim Thiery over de verzengende hitte in ons land: ‘Dit is de koudste zomer van de rest van ons leven’

De kinderen van Caroline Pauwels (1964-2022): ‘Over haar kanker zei ze: ‘Ja, ik heb problemen, maar ik heb ook nog veel méér’’

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234