null Beeld Humo
Beeld Humo

'The Masked Singer'

Vanavond zien we een zingende mopshond, nijlpaard en tovenaar in ‘The Masked Singer’, maar wie schuilt er in de pakken? Een gokje!

Na de eerste al vrij verrassende onthulling van Herman ‘Skiwi’ Verbruggen - of toch voor iedereen die níét Humo leest - zijn de verwachtingen hooggespannen voor vanavond. In ‘The Masked Singer’ treden nu immers weer zeven nieuwe figuren aan, waarvan de ene er al dwazer uitziet dan de ander. (Hoewel: deze keer geen champignon of radijs, maar laten we dat vooral geen vooruitgang noemen.) Humo waagde alvast een paar gokjes.

Jasper Van Loy en Talitha Dehaene

Lees ook: De eerste afvaller! Herman ‘Skiwi’ Verbruggen: ‘Het eindigde met blèten in de auto’

Prille zestiger Herman Verbruggen: ‘Het woord ‘knuffel’ is pas uitgevonden nadat ik het ouderlijk huis had verlaten’

Tovenaar

Dit liet VTM los

‘Welkom in de wonderlijke wereld van Tovenaar. Hebben jullie even voor mij? Jullie hoeven me niet te vrezen. Zwarte tovenarij is niks voor mij. Elke dag probeer ik een positieve twist te geven. Ik leef alsof het mijn laatste dag is en haal alles uit het leven. Maar niet iedereen is zoals ik. Eén op een miljoen, dát is Tovenaar! Laat me jullie mijn verhaal vertellen… Door een eeuwenoude vloek is mijn eigen gezicht al heel lang zoek. Als jullie me helpen, keer op keer, o-verover ik mijn spiegelbeeld uiteindelijk weer!’

Onze voorspelling
Gerard Joling, Luc Appermont, Bart Kaëll, Dana Winner... genoeg zangers en zangeressen die de afgelopen jaren hun eigen gezicht zijn kwijtgeraakt. Als je gezicht zoeken betekent dat je gemaskerd door het leven gaat, wijzen onze onderzoeksjournalisten toch nog even op de Bende van Nijvel. Zouden die ploerten meteen gevonden zijn ook.

null Beeld VTM
Beeld VTM

Hippo

Dit liet VTM los

‘En één, twee pas de bourrée… Hoi hoi, ik ben Hippo. Het toonbeeld van elegantie en lichtvoetigheid. Een zeldzaam talent voor een nijlpaard, maar tutu, ik ben dan ook een hippo hors categorie. Al sinds ik een klein kalfje was, kon ik mijn creativiteit de vrije loop laten. Maar ik heb ook altijd geleerd om hard te werken. Alleen zo word je een prima ballerina, zoals ik. The Masked Singer is geen klassiek ballet, maar ik sta stevig genoeg op mijn poten voor een succesvolle grand jeté. Ik ben klaar voor alweer een gouden performance. Beentjes in de lucht en gaan!’

Onze voorspelling
Een voorbeeld van elegantie dat weer voor goud gaat… klinkt als Nina Derwael, al denken wij bij het woord ‘hippo’ aan een ander icoon uit de sportwereld: Patrick Lefevere in ‘Vive le Vélo’. Of is dat klein kalf dat van jongs af geleerd heeft om hard te werken toch gewoon Junior Planckaert?

null Beeld VTM
Beeld VTM

Foxy Lady

Dit liet VTM los
‘Good evening, de naam is Lady. Foxy Lady. Of dat denken jullie toch. Les één voor een spion: geef nooit je echte naam, gebruik altijd een alias. Ik zit meestal goed verstopt op mijn onderduikadres. Alleen voor The Masked Singer verlaat ik voorzichtig mijn vossenburcht. Je zal snel moeten zijn als je meer over mij te weten wil komen. Haal je beste verrekijkers boven. Want voor je het weet, ga ik weer in rook op en vertrek ik naar de volgende missie. Maar eerst deze geheime operatie, dat wordt zeker geen déjà vu. Nadat ik op dit podium klaar ben, zien jullie duizend sterren en zijn jullie helemaal shaken, not stirred!’

Onze voorspelling
De Skiwi zal er niet blij mee zijn, maar Brigitta Callens als Foxy Lady zouden we prachtig vinden. Of Tanja Dexters, die heeft een carrière te herlanceren. Of wacht, eens kijken wie er nog in het verborgene lee.. nee, jij niet, Roger Vangheluwe.

null Beeld VTM
Beeld VTM

Minotaurus

Dit liet VTM los
‘Kalimèra beste vrienden, ik ben Minotaurus. Een mythologische mastodont die iedereen doet verstommen van angst. Sinds de Griekse oudheid heb ik al zoveel zien gebeuren dat ik zelf zelden nog ergens van opschrik. De tand des tijds heeft nog geen vat, dus een extreme makeover heb ik nog niet nodig! De muren van mijn labyrint heb ik gesloopt, zelfs de 12 werken van Herakles zijn voor mij een luchtig tussendoortje, hahaha. Een uitdaging als The Masked Singer, van zulke mythische proporties, werkt dus op mij als een rode lap op een stier. Deze doos van Pandora wordt geopend zonder vrees. Ik gooi alles in de strijd en vat de stier bij de hoorns!’

Onze voorspelling
Een onverlaat noemt hier Tom Waes, iemand die zot is van uitdagingen en, zo weten we door ‘Het verhaal van Vlaanderen’, zijn geschiedenis kent. Alleen kunnen wij bij de omschrijving ‘half mens, half stier’ alleen maar aan Freddy De Kerpel denken. En als wij één mythologische mastodont moeten noemen die geen makeover nodig heeft - omdat hij volop in een makeover zit - dan zetten wij ons geld in op het Brussels Justitiepaleis.

null Beeld VTM
Beeld VTM

Kolonel Mops

Dit liet VTM los

‘Geeeeef… waf! Voorwaaaaarts blaf! Aheum aheum aheum, Kolonel Mops, tot uw dienst. Ik hoor u al denken: oh, een mopshond, zo schattig, koedjie koedjie. NEEN, ik ben een ontzagwekkend krijgsman. Mijn collectie militair eremetaal spreekt voor zich. Op strategisch vlak heb je aan mij een vette kluif want ik verkies de juiste risico’s. Waar een wil is, is een wet. Ik marcheer recht op mijn doel af en laat me niet van mijn koers afleiden… of toch bijna nooit. Mijn offensief plan ligt al lang klaar: ik drop een bommetje… of een drolletje. Ten aanval!’

Onze voorspelling
‘Mijn offensief plan ligt al klaar’ betekent zoveel als: geen Roberto Martínez in ‘The Masked Singer’ dit jaar. Paul Dhoore laat zich niet van de (beurs)koers afleiden, dat staat vast. Los daarvan denken wij bij een schattige man met een plan die de ene na de andere drol dropt toch aan Niels Destadsbader. ‘Hier zie, Jens Dendoncker!’, hoor je hem brullen. ‘Ik ben er toch!’ En dat hij dan met briefjes van vijfhonderd zwaait.

null Beeld VTM
Beeld VTM

Vlinder

Dit liet VTM los

‘Hello world, gegroet aardbewonertjes! Ik ben Vlinder! Ik zoefde als een torpedo door tijd en ruimte om mijn vleugels uit te slaan in The Masked Singer! Wat een voyage! Vrouwen komen van Venus, maar Vlinder komt uit de toekomst! Ik heb lichtjaren gereisd om jullie te ontmoeten, maar ik brand weer van verlangen om eindelijk mijn ruimte-coconnetje te verlaten. Dus ik parkeer mijn UFO graag in jullie galaxy! Ik moet hier even de kat uit de boom kijken want ik begrijp lang nog niet alles van jullie gekke planeetje. De atmosphere zit wel al goed, dat voel ik aan mijn antennes! Ik ben supernieuwsgierig om samen op ontdekkingsreis te gaan! Daar gaat ze! Dadaaa!’

Onze voorspelling

Door de tijd reizen om vandaag weer even in de actualiteit te kunnen staan, dan wel enige vorm van relevantie te verwerven? Klinkt als - Hello, world! - allang in de vergaarbak van de Vlaamse muzieksolden belande keelgaten in de trant van Belle Perez. Al kunnen we daar ook gerust een Kate Ryan - voyage, voyage - onder scharen. Dat, of de vermaarde ruimtekenner Stijn Meuris heeft z’n beste blinkende discobotten bovengehaald.

null Beeld VTM
Beeld VTM

Kosmos

Dit liet VTM los

“Namasté wereldse wezens. Ik ben Kosmos… Altijd onzichtbaar aanwezig, high in the sky. Da’s mijn eigen streek en af en toe verschijn ik in mijn aardse gedaante. Ik ben alles… en ook niets, overal… en nergens. Had je ooit al eens zo een heerlijk gevoel van totale rust en balans? Nee? Ik kan je helpen om je luchtdruk te verlagen. Ik ben eeuwenlang getraind om dat te doen, alle dagen. Zullen we gezellig samen mediteren? Laat mijn verschijning je in een trance brengen, naar een vakantieland en start to float!”

Onze voorspelling

Professioneel vaccinverspiller Ingeborg ligt voor de hand wanneer er met gewichtige termen als ‘namasté’ en ‘balans’ wordt gestrooid, maar als we het met Kosmos dan toch in het luchtledige moeten zoeken, komen ook hoogblonde visionairen als Pommeline Tillière in beeld. Megan Desaever doet op dat vlak niet onder en haar belastingaangifte is ook al ‘overal en nergens’.

null Beeld VTM
Beeld VTM

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234