‘Wat ik ook doe, de mensen zullen altijd zeggen dat het mij in de schoot is geworpen. En ergens hebben ze gelijk’ Beeld Koen Bauters / Humo
‘Wat ik ook doe, de mensen zullen altijd zeggen dat het mij in de schoot is geworpen. En ergens hebben ze gelijk’Beeld Koen Bauters / Humo

De 7 Hoofdzonden

Viktor Verhulst: ‘Veel mensen kunnen zich dat niet voorstellen, maar mijn vader is écht mijn beste vriend’

Wat geef je de vader die alles al heeft? Tja, wij zouden vandaag ook niet graag Viktor Verhulst heten en hét perfecte vaderdagscadeau voor Gertje moeten bedenken. Misschien een uitgebreid interview in Humo waarin hij met complimentjes over vaderlief strooit? ‘Ik wil wel iets neerzetten. Maar dat dat niet van de grootteorde zal zijn van wat ons vader heeft gepresteerd, dat lijkt mij evident’

Vincent Van Peer

(Verschenen in Humo op 2 februari 2021)

Velen zullen het me benijden, maar ik vlei me in de SBS-kantoren neer op anderhalve meter van Viktor Verhulst. En dan blijkt hij ook nog eens vlot en aimabel te zijn, terwijl een gesprek als dit jaren geleden nog moeilijk zou zijn geweest voor hem.

VIKTOR VERHULST «Ik was vroeger sociaal onbeholpen en heel verlegen. Ik heb lang moeite gehad om contact te leggen, en als ik in grote groepen terechtkwam, vond ik het moeilijk om mee te surfen op die sociale golven. Dan stond ik onder spanning, wist ik niet wat te zeggen... En dat sloeg meteen over op mijn gezicht, wat veel mensen lazen als: ‘Ik moet u niet.’ Als een arrogante kop, met andere woorden (lacht)

HOOGMOED

HUMO Dat was dus maar schijn?

VERHULST «Mijn vader is één van de nuchterste mensen die ik ken. Puur door de manier waarop hij zelf in het leven staat, heeft hij van die nuchterheid één van de kernwaarden van onze opvoeding gemaakt. Het laatste dat je mij kunt verwijten, is dat ik naast mijn schoenen loop, of mij beter voel dan iemand anders.»

HUMO Jij hebt een eigen, drukbekeken vlog én een realityprogramma rond jouw persoontje: vrij van ego ben je dan niet.

VERHULST «Ego en hoogmoed vind ik twee totaal verschillende dingen. Ik durf gerust te zeggen dat ik een ego heb: ik ben nu eenmaal een ambitieuze persoon. Ego is misschien wel: vooruit willen in het leven, dankzij een grondige kennis van je eigen kwaliteiten. En ik ken nu toevallig heel goed mijn kwaliteiten. Of beter: de kwaliteiten waaraan het mij ontbreekt. Dat zijn er een hele hoop (lacht).»

HUMO Waarin schuilt jouw grootste kwaliteit?

VERHULST «Met heel weinig talent toch nog iets doen, zoals sommige mensen met de restjes uit de koelkast toch nog een smakelijk gerecht op het bord kunnen toveren.»

‘Als tiener woog ik 90 kilo en verslond ik cola en chips. Tot ik de klik heb gemaakt. Ik ben toen in twee maanden tijd 14 kilo kwijtgespeeld.’ Beeld Koen Bauters
‘Als tiener woog ik 90 kilo en verslond ik cola en chips. Tot ik de klik heb gemaakt. Ik ben toen in twee maanden tijd 14 kilo kwijtgespeeld.’Beeld Koen Bauters

HUMO Er moet toch iets meer zijn?

VERHULST «Nee! Ik heb niet echt een tastbaar talent, zoals extreem goed kunnen zingen, presenteren of voetballen. Ik ben allround en weet mijn plan te trekken, ja. Ik had het ook liever anders gezien: het is in het leven beter om in één ding uit te blinken dan in een heleboel dingen net niet. Ik had gerust de nieuwe Djokovic willen worden. Of neem nu mijn maat Niels Destadsbader: ik ga elk jaar naar hem kijken in het Sportpaleis. Dan zie ik hem die menigte begeesteren en denk ik: dat moet toch graaf zijn. Maar goed, ik leg mij erbij neer dat het niet voor mij is weggelegd. De kunst is om daar niet ongelukkig door te worden.»

HUMO Je schrijft scenario’s voor ‘Samson en Marie’.

VERHULST «Ons vader zegt dat ik daar talent voor heb. En als hij dat zegt, dan betekent dat iets, omdat hij duizenden van die dingen heeft geschreven én omdat een compliment van je vader nooit onaangenaam is. Maar ik zal wel nooit een kaskraker schrijven of een Oscar winnen. Hoe groot is dat talent dan?

»Toch een verdienste van me: ik vind dat ik als tv-figuur in korte tijd snel gegroeid ben. Ik weet nog dat ik twee, drie jaar geleden begon te trillen als een riet als er een camera op mij gericht werd. Op een podium staan was een absolute no-go. Nu, als ik zeg dat ik snel ben gegroeid, dan bedoel ik niet dat ik opeens briljant ben, wel dat ik van heel ver kom. Ik denk dat mijn niveau nu ça va is.»

HUMO Wist je dat er een Facebook-pagina bestaat voor ‘fans van hunk Viktor Verhulst’? Ze telt 4.490 likes.

VERHULST (lachje) «Waarschijnlijk allemaal per ongeluk aangeklikt.»

HUMO De meeste vrouwen die ik ken, schrijven nochtans dagelijks een sonnet aan het adres van jouw robuuste kaaklijn.

VERHULST «Ik vind zelf dat ik een heel dikke kop heb. In cartoons photoshopt men vaak een wit brood op mijn hoofd, omdat dat exact dezelfde vierkante vorm heeft (lachje). Als kind heb ik daar complexen over gehad: moest ik als 5-jarige een fietshelm op, dan had ik dezelfde maat als mijn moeder.»

HUMO Je vader heeft onlangs een ooglidcorrectie laten uitvoeren. Zou jij zelf ooit een cosmetische ingreep overwegen?

VERHULST «Zeg nooit nooit. Ik zou het erg vinden om kaal te worden: dan trek ik per direct naar Turkije voor een haartransplantatie. Gelukkig heb ik voorlopig nog een weelderige bos.»

HUMO Je vader is het pad van de televisie opgegaan omdat hij beroemd wilde worden. Jij hebt daar niet voor gekozen, maar je rolt er nu mee in. Hou je van de roem?

VERHULST «Ik heb niet het gevoel dat er veel veranderd is. Van kinds af aan ben ik het gewoon dat mensen hun hoofd draaien als ik met mijn vader over straat loop: het enige verschil is dat ze zich nu ook voor mij omdraaien. Dat is niet leuk, maar ook niet vervelend: het is gewoon een facet van mijn leven dat er altijd al geweest is.»

HEBZUCHT

VERHULST «Ik hou van luxe, maar ik heb tegelijk niet veel nodig om gelukkig te zijn. Als wij met de familie met de tent op vakantie gaan, hebben we de tijd van ons leven. In het leven moet je alles kunnen appreciëren: ik ga even graag naar Café De Vischmijn in Antwerpen als naar een chique cocktailbar.

»Als ik morgen een nieuwe horloge koop, word ik daar blij van, maar niet gelukkig. Geluk haal je uit andere dingen. Ik ben het gelukkigst wanneer ik tijd met vrienden en familie spendeer.»

HUMO Volgens Gert en Marie ben jij de Verhulst met het grootste gat in de hand.

VERHULST «Dat klopt wel. Ik háát gierige mensen. Gierigheid vind ik één van de ergste eigenschappen. Op café ben ik dus de eerste om een rondje te geven – en vaak blíjf ik trakteren.»

‘Wat ik ook doe, de mensen zullen altijd zeggen dat het mij in de schoot is geworpen. En ergens hebben ze gelijk.’ Beeld Koen Bauters
‘Wat ik ook doe, de mensen zullen altijd zeggen dat het mij in de schoot is geworpen. En ergens hebben ze gelijk.’Beeld Koen Bauters

HUMO Wat is het belachelijkste waar je ooit een bom duiten aan hebt uitgegeven?

VERHULST «Het is een drama, maar ik heb al heel veel geld verspild aan incassobureaus. Ik heb namelijk een postfobie: ik haat slecht nieuws en in een aangetekende brief staat zelden iets dat je dag opfleurt. Ik moet daaraan werken.»

HUMO Wat is jouw dierbaarste materiële bezit?

VERHULST «Mijn auto, een Range Rover Sport: een mooie wagen waarvoor ik hard gewerkt heb. Ik ben er trots op en ik draag er zorg voor.»

HUMO Denk jij dat men een fout beeld heeft van wat er op jouw bankrekening staat?

VERHULST «Ik verdien goed mijn boterham, maar je moet niet denken dat er een bedrag met zes nullen op mijn rekening staat. Ik zing graag mee met het liedje ‘Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?’ maar ik ben echt geen ervaringsdeskundige (lacht).»

HUMO Jullie hebben de lockdown doorgebracht in het reusachtige huis van je vader. In hoeverre sta je daar nog bij stil?

VERHULST «’s Avonds aan tafel zeggen wij vaak: ‘We hebben het toch goed, hè?’ Daar is niks mis mee – nogmaals: we werken er hard voor en we zijn er trots op – maar we beseffen het wel.»

HUMO Klopt het dat je nooit zakgeld hebt gekregen?

VERHULST «Ja. Maar wij kwamen niks tekort. Mijn zus en ik zijn op dat vlak nooit veeleisende kinderen geweest.»

HUMO Jullie hebben nooit om een pony geschreeuwd?

VERHULST «Dat was niet nodig: we hádden een pony thuis (lacht).»

AFGUNST

VERHULST «Je hebt afgunst, en je hebt gezonde jaloezie: ik ken alleen dat tweede. Wanneer iemand een nieuw appartement heeft gekocht waar ik ook wel zou willen wonen, kan ik blij zijn voor die mens en tegelijk denken: ooit ik ook. Dat vind ik gezond. Zoiets stuwt je vooruit in het leven.

»Weet je, ik ben niet iemand die bij de pakken blijft zitten, ik grijp het leven liever bij het nekvel om er méér uit te halen. Neem nu die verlegenheid en sociale onkunde: ik was jaloers op mensen die daar beter in waren, dus heb ik alles gedaan om aan mezelf te werken. En nu heb ik daar rust in gevonden.»

HUMO Als jij in een relatie zit, ben jij dan jaloers?

VERHULST «Nee. Maar als er ergens een geurtje aan zit, heb ik dat wel meteen door. Nu, als er geen bedrog in het spel is, ben ik iemand die graag zijn eigen ding doet en de ander dat even hard gunt. (Twijfelt) Maar als het je in een relatie volledig aan jaloezie ontbreekt, dan is dat ook niet gezond, vermoed ik.

»(Plots) Ah, weet je waar ik ook nog gezond jaloers op ben? Ik zal nooit een selfmade man zijn. Ik kijk op naar hoe ons vader iets van nul uit de grond heeft gestampt. Ik ben benieuwd wat ik had gebakken van het leven als ik van nergens was gekomen. Ik zal dat nooit weten. Wat ik ook doe, mensen zullen altijd zeggen: ‘Het is hem in de schoot geworpen, voor hem is het makkelijk.’ Wat voor een stuk gewoon wáár is: een vader als Gert Verhulst opent deuren. Ik ben met een zekere voorsprong aan de ratrace begonnen.»

HUMO Merk je vaak dat mensen jaloers zijn op jou?

VERHULST «In mijn directe omgeving gelukkig niet.»

HUMO Op programma’s als ‘Love Island’ komt weleens kritiek. Krenkt jou dat?

VERHULST «Een programma als ‘Love Island’ staat of valt niet met mijn aanwezigheid, dus ik heb die kritiek nooit persoonlijk opgevat. Los daarvan heeft dat programma meer dan 20 procent marktaandeel gehaald: dat was gewoon goed.

»Weet je, ik geef ook graag commentaar op alles en iedereen, dan moet ik er zelf ook tegen kunnen. Eigenlijk vind ik het allerergste dat je iets zou maken en dat niemand er ook maar iets over zegt. Dan liever die kritiek.»

HUMO Zou jij, net als je vader, een blijvende erfenis willen achterlaten?

VERHULST «Ik denk dat ik te jong ben om daar al mee bezig te zijn. (Denkt na) Ik wil wel iets neerzetten. Maar dat dat niet van de grootteorde zal zijn van wat ons vader heeft gepresteerd, dat lijkt mij evident. Gelukkig heb ik geen ontembare honger om het beter te doen. Ik zou zelfs fier zijn om het verhaal dat hij is beginnen te schrijven, op de één of andere manier verder te zetten. Door in het bedrijf te stappen, bijvoorbeeld.»

‘Nuchterheid was de kernwaarde van onze opvoeding. Het laatste dat je mij kunt verwijten, is dat ik naast mijn schoenen loop' Beeld Koen Bauters
‘Nuchterheid was de kernwaarde van onze opvoeding. Het laatste dat je mij kunt verwijten, is dat ik naast mijn schoenen loop'Beeld Koen Bauters

GULZIGHEID

VERHULST «Als er iets voor mijn neus staat, dan moet het op, of dat nu een bord spaghetti, een glas water of een halve liter bier is. Je begrijpt dat dat soms gevaarlijk kan zijn.»

HUMO Ben jij vatbaar voor verslavingen?

VERHULST «Totaal niet. Niemand in onze familie: wij zijn daar te nuchter voor. Ik zal weleens een sigaretje opsteken als ik zat ben, maar ik heb bijvoorbeeld nog nooit drugs gebruikt. Zelfs geen trekje van een joint. Het zegt me niets en het jaagt me ook ergens angst aan. Ik ben nogal antidrugs, moet ik toegeven.

»Weet je wat mij zorgen baart? Het cocaïnegebruik dat ik tegenwoordig rond mij zie. In de tv-wereld heb ik er al veel zien snuiven, maar ook gewoon op café. Vind jij het normaal dat je in Antwerpse bars de coke ziet liggen op de wc-bril? Zelf krijg ik het nooit aangeboden. Cokegebruikers lijken daar – haha – een neus voor te hebben. Mijn vrienden die het doen, drukken mij op het hart: ‘Begin er niet mee, je raakt er nooit meer van af.’»

HUMO Als alle lockdowns eindelijk achter de rug zijn, heb jij dan nood aan een ronduit vunzig feestje?

VERHULST «Ik zal alleszins weer, zoals vroeger, héél veel op café gaan. Ik haat het om ’s avonds thuis te zijn. Ik zit vaker in mijn stamcafé dan voor mijn tv.»

HUMO Wie van de Verhulstjes is de stevigste drinker?

VERHULST «Ik, toch wel. Mijn vader en ik worden op dezelfde manier zat: wij zijn leuk als we dronken zijn, daar vinden we elkaar wel in (lacht).»

HUMO Wanneer trof hij jou op je meest beschonken?

VERHULST «Toen ik 16 was, ging ik voor het eerst naar een discotheek. Ik was zenuwachtig, want in die periode zat ik niet goed in mijn vel. Ik wilde mezelf moed indrinken, dus greep ik naar de wodka-Red Bull. Op die leeftijd ken je je limieten nog niet en ik ben letterlijk kruipend thuisgekomen, om met mijn kop op de wc-bril in slaap te vallen. Ons vader heeft daar een foto van gemaakt, die hij heel lang is blijven bovenhalen op familiefeesten. Gelukkig blijkt die in de loop der jaren zoek te zijn geraakt. Dáár ben ik dus van af, maar ik kan nog steeds geen wodka-Red Bull drinken.»

HUMO Toen je 17 was, was je iets dikker.

VERHULST «Ik woog 90 kilo. Ik zwolg liters mayonaise, dronk cola met beken, goot chips uit de zak naar binnen... Op een bepaald moment, in de auto op weg naar school, reden we over een kasseiweg en voelde ik mijn vet op en neer bewegen. Toen heb ik van het ene op het andere moment de klik gemaakt: ‘En nu ga je vermageren.’ Ik ben toen in twee maanden tijd 14 kilo kwijtgespeeld.»

GRAMSCHAP

VERHULST «Ruzie kennen wij eigenlijk niet. De kijkers die er nog op hopen voor ‘De Verhulstjes’ zullen teleurgesteld zijn: wij zullen niet snel Kardashian-gewijs met strijkijzers naar elkaars hoofd gooien.»

HUMO Ik zie in jou geen roeper.

VERHULST «Nee, ik ben zelfs héél conflictvermijdend. Als ik in de verte een ruzie zie opdoemen, pak ik al meteen de volgende afslag. Het is heel moeilijk om ruzie met mij te maken.»

HUMO Heb je ooit gevochten?

VERHULST «Ik heb ooit iemand op zijn gezicht geslagen toen ik in het eerste middelbaar zat. Dat was omdat die kerel altijd ‘Samson!’ naar mij riep. Op een gegeven moment zei ik: ‘Nog één keer en ik sla op uw bakkes.’ Waarop hij het voorspelbare deed. Ik dacht: als ik het nu niet doe, ben ik de loser van de school. Dus ja: ik heb ’m op mijn rechter getrakteerd.»

HUMO Toen jij vroeger op het voetbalveld stond, speelde je als een Sergio Ramos: het type grasmaaier, zeg maar.

VERHULST «Dat was alleen maar om een gebrek aan talent te verhullen. Ik woog toen 90 kilo, hè. Trekken, duwen, stampen: er kwam toen niemand langs mij – tenzij op snelheid natuurlijk (lacht). Maar op het einde van de wedstrijd gaf ik iedereen netjes een hand. Er schuilde nooit echte agressie in.»

HUMO Jij hebt ook nog jarenlang in de spionkop van Beerschot gestaan.

VERHULST «Ja, maar ook daar spurtte ik weg bij de eerste tekenen van geweld. Ik kon wel woest zijn als we verloren. Nu soms nog: zoals toen de Rode Duivels verloren van Frankrijk op het WK. Maar dan denk ik: Vik, het is maar voetbal, doe toch normaal! Ik vind het geen leuke emotie, woede.»

HUMO Ben jij een goeie verliezer?

VERHULST «Nee. Dat uit zich in een krampachtige handdruk vergezeld door de woorden ‘goed gespeeld’, terwijl ik vanbinnen helemaal wegkwijn. Als ik denk dat ik iets niet kan winnen, doe ik meestal gewoon niet mee. En als er geluk mee gemoeid is, zoals bij ‘Monopoly’, ook niet. Ik ben wél graag de underdog: dan kun je alleen maar winnen.»

HUMO Zoals in ‘Dancing With the Stars’?

VERHULST «Dat is een ander verhaal: ik wilde er eigenlijk meteen mee stoppen. Maar het publiek besliste daar anders over: hoe slechter ik danste, hoe meer stemmen ik kreeg. Het was grappig én verschrikkelijk (lacht).»

HUMO Marie is tegenwoordig jouw beste vriendin. Ik herinner me een fraaie quote uit ‘De Verhulstjes’: ‘Als Viktor morgen iemand vermoordt, dan help ik hem het lijk te verstoppen.’

VERHULST «Ze heeft beloofd om de put te graven. Je gezin, dat zijn de enige mensen die onvoorwaardelijk achter je staan, hè?»

HUMO Wie wordt het slachtoffer?

VERHULST «Mag ik ook gewoon iemand op zijn gezicht slaan? Als ik morgen een zekere ex-financieel directeur (Maarten Stevens die bij Studio 100 met miljoenen aan de haal ging, red.) tegenkom, zal iemand die heel sterk is mij moeten bedwingen.»

TRAAGHEID

VERHULST «Van traagheid krijg ik het enorm op mijn heupen. Dat gaat van een rij in de supermarkt die traag vooruitgaat, omdat de klant voor mij zijn kleingeld nog moet tellen, tot het coronabeleid waar geen einde aan komt. Ik ben ook heel stipt: als je om drie uur afspreekt, dan bén je er om drie uur. Ik leef snel, van het één naar het ander. De dingen moeten vooruitgaan.

»Een dag luieren: ik zou het graag kunnen, maar dat is nog zo’n talent waaraan het mij ontbreekt. Ik word er alleen maar nerveus van. Ik kom net tot rust door heel productief te zijn en dan ’s avonds tevreden in bed te ploffen.»

HUMO Was jij een goeie student?

VERHULST (lachje) «Ik was de slechtste student aller tijden. Ik deed niks – létterlijk niks. Tot het vijfde middelbaar raakte ik daarmee weg, maar toen stopte het en moest ik blijven zitten.

»Op een gegeven moment had ik veel last van faalangst. Dan moest ik een mondeling examen Frans afleggen, maar was ik zo zenuwachtig dat ik geen woord kon uitbrengen. Ik was een complex ventje: ik weigerde niet te studeren omdat het mij geen hol interesseerde, maar wel uit een soort bizarre zelfbescherming. In mijn hoofd werkte het zo: als je buist omdat je niet studeert, dan is dat logisch, maar als je buist nadat je er hard voor gewerkt hebt, wat dán? Ik vond die eerste optie geruststellender.»

HUMO Was je gelukkig in die periode?

VERHULST «Van mijn 15de tot mijn 18de eigenlijk niet. Ik wil dat niet dramatiseren, want op die leeftijd is het normaal dat je worstelt met jezelf. Ik had geen idee welke richting ik uit moest met mijn leven. Ik had meer vragen dan antwoorden, en dat hield me wakker.»

HUMO Heb je als ambitieuze kerel nu het gevoel dat je toen enkele gouden jaren verspild hebt?

VERHULST «Nee, want ik heb vrienden die het nu nog altíjd niet weten, wat ze met hun leven willen. Ik geef altijd het advies: probeer véél te doen, dan kun je ook veel schrappen. Ik heb allerlei jobs gedaan die ik niet leuk vond, en kwam op een gegeven moment ook leuke dingen tegen. Puur toevallig: mijn carrière voor de schermen was niet de bedoeling, en aan dat vloggen ging ook geen masterplan vooraf.»

HUMO Wat is het geheim van een goeie vlog?

VERHULST «Goh, vind jij mijn vlogs goed?»

HUMO Ik zie dat het werkt voor een bepaald publiek, maar ik moet bekennen dat ik daar zelf geen deel van uitmaak.

VERHULST (lacht) «Awel, ik ook niet. Mijn vlog is geen échte vlog. Dat verklaart misschien net het succes. Ik doe maar wat. Het belangrijkste is authenticiteit, dat zie je ook bij ‘De Verhulstjes’.»

ONKUISHEID

VERHULST «Wat ik onkuis vind, is ontrouw in al z’n geledingen. Niet alleen in relaties, maar ook in vriendschap, in zakendoen... Ik kan daar niet tegen: een woord is een woord. Dat is heilig.»

HUMO Jij bekende aan Kat Kerkhofs dat jij weleens maandenlang geen seks hebt. Hoe belangrijk is seks voor jou?

VERHULST «In een relatie heel belangrijk, maar daarbuiten ben ik er niet continu naar op zoek. Ik heb weleens een onenightstand gehad, ja, maar ik vind dat niet leuk. Ik heb vrienden die dat geweldig vinden en elk weekend op zoek gaan naar een nieuwe verovering. Dat is niks voor mij: weet je hoe ongemakkelijk dat is voor iemand die toch nog altijd een béétje sociaal gestoord is? (lachje) De eerste keer is ook nooit de beste keer, hè? Romantische verhalen over die ene magische nacht: het zal wel, maar zelf heb ik ’m nog niet meegemaakt.»

HUMO Je bent blijkbaar van straat – proficiat! – maar daten tijdens het afgelopen coronajaar kan niet makkelijk zijn geweest.

VERHULST «Tja: Mieke De Vuist komt dan geregeld langs (lacht).

»Ik merk dat de perceptie heerst dat ik de ene vrouw na de andere verslind. Mensen geloven mij ook niet als ik zeg dat dat niet waar is. Maar het is écht niet waar.»

Een beeld uit de realitysoap ‘De Verhulstjes’. ‘De kijkers die hopen op ruzie, komen bedrogen uit: wij zullen niet snel Kardashian-gewijs met strijkijzers naar elkaars hoofd gooien.’ (Foto: Gert en Viktor in ‘De Verhulstjes) Beeld VIER
Een beeld uit de realitysoap ‘De Verhulstjes’. ‘De kijkers die hopen op ruzie, komen bedrogen uit: wij zullen niet snel Kardashian-gewijs met strijkijzers naar elkaars hoofd gooien.’ (Foto: Gert en Viktor in ‘De Verhulstjes)Beeld VIER

HUMO Zat je op Tinder?

VERHULST «Néé. Daten heb ik nooit graag gedaan. Ik voel me er niet makkelijk bij: iemand nieuw, aan elkaar wennen... En wat als het niet klikt, hoe raak je er dan hoffelijk van af? Ik begin al te zweten als ik eraan denk.

»(Stellig) Een relatie is voor mij echt een serieus engagement. Ik vind niet dat je eraan moet beginnen als je er niet 100 procent in gelooft. Ik kan al niet meer op dezelfde leeftijd als mijn vader zelf vader worden, maar ik wil nog altijd zo jong mogelijk kinderen, en liefst niet als ik de 40 al voorbij ben.»

HUMO Puilt jouw inbox uit van de oneerbare voorstellen?

VERHULST «Dat is nog zoiets waar mensen van uitgaan, maar: echt niet. Vrouwen zijn daar kennelijk anders in dan mannen. Ik heb nog nóóit een willekeurig ‘Hey, kom mij eens neuken?’ gekregen. Wel voorstellen om af te spreken – dat gebeurt geregeld – maar daar ben ik nog nooit op ingegaan.»

HUMO Eerder in Humo zei je niet meer in de eeuwige liefde te geloven.

VERHULST «De eeuwige liefde, zoals ik ze zie, is al niet meer voor mij weggelegd. Ik denk dan aan high school sweethearts die op hun 18de trouwen en tot de dood samenblijven. Deze tijden zitten anders in elkaar. Maar het blijft wel dé droom, hét streven. Zoiets groots opbouwen is toch het mooiste wat er is?»

HUMO Heb je ooit met je vader serieus over seks gepraat?

VERHULST «O ja. Ik ben daar heel open in, mijn vader weet echt álles van mij. Niet dat hij er zelf om vraagt, want vaak zit hij met zijn handen over zijn oren: ‘Vik, dat moet ik toch niet wéten!’ Maar dat vind ik grappig, en dan ga ik zéker door. Weet je, veel mensen kunnen zich dat niet voorstellen, maar mijn vader is écht mijn beste vriend.»

HUMO In de gespecialiseerde pers werd je vaak opgevoerd als begeerde vrijgezel.

VERHULST «Ja, vorige week was er zo zelfs nog een prachtig artikel in TV Familie (laat het zien op zijn gsm): een journalist was zo vriendelijk om mij aan een rist vrouwelijke BV’s te koppelen. Ik weet dat omdat Ella Leyers erover bericht heeft, aangezien zij één van de BV’s was. (Fijntjes) Jammer genoeg stond erbij dat Ella Leyers waarschijnlijk te slim zou zijn voor mij: dat kon dus niks worden.»

HUMO Is dat een perceptie die over jou de ronde doet, dat jij niet de slimste bent?

VERHULST «Dat zou goed kunnen, ja. Omdat ik mezelf in mijn vlogs ook graag profileer als de onhandige kluns. Dat is een uitvergroot rolletje dat ik mezelf aanmeet. Gelukkig kan ik uitstekend relativeren.»

HUMO Hoe lastig is het om jouw liefdesleven telkens geanalyseerd te zien in de boekjes?

VERHULST «Ik ben daar nuchter in: als je kiest voor een tv-carrière, dan moet je er ook tegen kunnen dat er af en toe iets minder leuk over jou verschijnt. De eerste keer lig je daar wakker van, de tweede keer rol je met je ogen en de derde keer veeg je er je gat mee af. Behalve met de Humo natuurlijk, anders zou mijn gat al snel slimmer worden dan mijn hoofd (lacht).»

‘Viva la feta’, om 20.35 uur op Play 4

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234