null Beeld VRT
Beeld VRT

EK VOETBAL'Villa Sporza'

‘Villa Sporza’ voorspeld: ‘Frank Raes weet niet wie de mol is’

Tom Raes

Als we het goed hebben, staat er iets belangrijks te gebeuren op het vlak van sport. Iets met een bal, dachten we. Bowling? Afijn, de VRT verklaart alleszins ‘Villa Sporza’ weer voor geopend, waarin volgens de bijgeleverde handleiding onder andere – aha! – het EK voetbal uitentreuren ontleed zal worden. Van sport hebben we zoals u ziet geen kaas gegeten, dus laten we prognoses liever over aan aardser collega’s. Televisie echter, daar kennen we wél wat van. En dus: ziehier onze voorspellingen voor de televisieomkadering van het EK voetbal.

Na de eerste speeldag moet de poetsploeg al overuren draaien: de plaatsaanwijzers zijn het opgedaagde publiek vergeten mee te geven dat toeschouwers dan wel verplicht aan hun tafeltje moeten blijven zitten, maar dat ze zich wél mogen verplaatsen om naar het toilet te gaan.

Een meevaller tegen het einde van de groepsfases: een wat verwarde Jan Mulder heeft de afslag naar Vilvoorde gemist en daagt plots op onder de VRT-toren. Hij analyseert er twee en een halve match tot een reddingsploeg van VTM hem komt evacueren. De economische schade voor zijn commerciële broodheren bedraagt om en bij de 700.000 euro.

Ook nu moet Hooverphonic na de groepsfase naar huis nadat ze alweer slechts een schamele drie punten hebben kunnen buitmaken op hun Europese tegenstrevers. Alex Callier, die vooraf de ambitie had om de finale te spelen, zegt zich desondanks toch geamuseerd te hebben.

Achtste finales: het lopende onderzoek naar gesjoemel bij de VRT krijgt de sportredactie in haar vizier wanneer enkele analisten niet kunnen wachten tot het EK voorbij is om het dure studiomeubilair van ‘Villa Sporza’ naar hun eigen woonst te laten brengen. De poppen gaan aan het dansen wanneer tijdens de rust enkele verhuizers duidelijk in beeld lopen.

Tijdens de kwartfinales worden twee hele matchen uitgezonden zonder commentaar, voor- of nabeschouwing nadat Ruben Van Gucht enkele collega’s voor de rechter daagt omdat hij naar eigen zeggen meegeschreven zou hebben aan hun analyses. Zijn eis van een aanzienlijke geldelijke compensatie wordt echter van de hand gewezen door de rechter, die de zaak ‘ongerechtvaardigd, ongerijmd en eigengereid’ noemt.

Het duurt tot de halve finales eer Wesley Sonck de neiging kan onderdrukken om zich tijdens de uitzending luidop af te vragen hoe de spelers het er hierna van af zullen brengen bij het roeien, scherpschieten en gewichtheffen.

Er ontstaat even ongerustheid wanneer de organisatoren achter ‘La Boum 4’ de terreinen van de openbare omroep uitkiezen voor hun volgende fuif. Gelukkig staat er in de Wetstraat tegelijkertijd een fakkeltocht gepland als steunbetuiging voor Jürgen Conings, het aantal gegadigden dat ook effectief opdaagt onder de VRT-toren blijft daardoor klein.

In de beslissende stemronde blijkt Frank Raes helemaal geen idee te hebben wie de mol is, waarop hij onmiddellijk de villa moet verlaten.

De uitzending van de finale wordt in de tweede helft bij een gelijkstand noodgedwongen afgebroken nadat Sihame El Kaouakibi ‘Villa Sporza’ koopt voor een veel lagere prijs dan marktconform. Het einde van alweer een mooie editie.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234