'Glad ijs', 'Sweet Tooth' en 'Lupin' Beeld Humo
'Glad ijs', 'Sweet Tooth' en 'Lupin'Beeld Humo

humo gidststreaming

Voor u bekeken: dit zijn de beste nieuwe series die u nu kunt streamen op Netflix & co

Des (VRTnu) ★★★★☆

Des Beeld rv
DesBeeld rv

MISDAAD Nadat menselijke resten zijn afvoer hebben verstopt, wordt Dennis Nilsen begin jaren 1980 ontmaskerd als een van de ergste seriemoordenaars uit de Britse geschiedenis. De tweedelige krimi ‘Des’ gaat echter niet zozeer over de jacht op de psychopaat maar over hoe de politie na de vangst probeert te onderzoeken hoeveel slachtoffers hij heeft gemaakt en wie dat allemaal waren. Onder meer aan de hand van tips van de niet altijd even betrouwbare Nilsen zelf, die gespeeld wordt door een angstaanjagend goede David Tennant.

Feel Good - seizoen 2 (Netflix) ★★★1/2☆

Feel Good Beeld Netflix
Feel GoodBeeld Netflix

DRAMEDY Mae (gespeeld door de Canadese Mae Martin, die de reeks ook bedacht) is een stand-up comédienne met een donker verleden vol trauma’s en verslavingen, George is een brave lerares die net haar lesbische kant heeft ontdekt: de twee worden stapelverliefd maar de relatie raakt gecompliceerd door de obsessieve neigingen van de één en de onzekerheden van de ander. De fijne Britse dramedy ‘Feel Good’ - met een bijrol voor Lisa ‘Phoebe’ Kudrow - kwam een jaar geleden nogal onopvallend op Netflix, maar had blijkbaar toch genoeg fans om een tweede - en laatste - seizoen te rechtvaardigen. Voor de fans van ‘Fleabag’ die sinds het einde van die reeks nog altijd wat verweesd achterblijven.

Glad IJs (Streamz) ★★★1/2☆

Koen De Bouw
Lucas Van den Eynde
'Glad IJs' Beeld rv
Koen De BouwLucas Van den Eynde'Glad IJs'Beeld rv

COMEDY Kolderiek gangsterdrama over een ijsroommagnaat (Lucas Van den Eynde) die ontvoerd wordt door enkele excentrieke misdadigers. Een mix van ‘Eigen Kweek’, ‘De Kemping’ - mensen die allergisch zijn aan het dialect uit de streek kunnen zich beter onthouden - en de films van de Coen-broers die verrassend genoeg vaker wel dan niet werkt.

Heaven’s Gate (Streamz) ★★★1/2☆

Heaven's Gate Beeld rv
Heaven's GateBeeld rv

TRUE CRIME Net geen 40 doden, dat was de tol na de collectieve zelfmoord bij de sekte Heaven’s Gate in 1997. Na onderzoek bleek dat de leden, die geloofden dat buitenaardse wezen die zich verborgen hielden in de staart van de komeet Haley-Bopp hun onsterfelijke ziel zouden meenemen, zich niet allemaal tegelijk van het leven hadden beroofd: een tweede en een derde groep had eerst de lichamen van de vorige slachtoffers opgeruimd vooraleer ze zelf een overdosis kalmeringspillen namen. Hoe konden zoveel mensen, meestal jongens en meisjes uit de gegoede middenklasse, zo gehersenspoeld en gemanipuleerd worden? Deze bloedstollende vierdelige true crime-reeks reconstrueert het drama en laat nabestaanden aan het woord.

In Treatment - seizoen 4 (Streamz) ★★★★☆ (lees hier onze recensie)

In Treatment  S04 - SERIE (2021 VS) - Caption: Uzo Aduba (Dr. Brooke Lawrence) Beeld tmdb
In Treatment S04 - SERIE (2021 VS) - Caption: Uzo Aduba (Dr. Brooke Lawrence)Beeld tmdb

DRAMA Ruim tien jaar na het einde van seizoen drie maakt HBO’s ‘In Treatment’ een comeback. Met een nieuwe therapeut - Uzu Adeba uit ‘Orange is the New Black’ mag proberen de altijd empathische Gabriel Byrne te doen vergeten -, enkele nieuwe patiënten, onder wie een voor fraude veroordeelde ondernemer en een jongen met een bipolaire stoornis, en een nieuw team scenaristen. Afgaand op de eerste acht afleveringen, samen de eerste twee weken, is de kwaliteit echter wel op peil gebleven: tegelijk ontroerende en spannende praattelevisie .

It’s a sin (VRTnu) ★★★★1/2 (lees hier de recensie)

It's a sin Beeld Channel 4
It's a sinBeeld Channel 4

DRAMA Wervelende serie over een niet bepaald sexy onderwerp: de aidsepidemie in de jaren 1980. Vijf geweldige afleveringen lang volgt Russell T Davies - zie ook ‘Years and Years’ - enkele vrienden, vooral homoseksuelen, die in Londen studeren, werken, feesten en met elkaar en anderen naar bed gaan. Maar de ziekte waarvan ze in het begin denken dat het enkel een Amerikaans probleem is, slaat gaandeweg diepe bressen in hun groepje. ‘It’s a sin’ vat perfect de onwetendheid, de onverdraagzaamheid en de angst die in de jaren 1980 rond het thema aids hingen, en is tegelijk een ode aan de weerbaarheid en de kracht van degenen die er toen het hardst door werden geraakt.

Loki (Disney+) ★★★★☆ (lees hier de recensie)

Tom Hiddleston als/in 'Loki'. Beeld Disney
Tom Hiddleston als/in 'Loki'.Beeld Disney

ACTIE Nog even en er zijn meer Marvel-spin-offs dan coronavarianten - ondertussen zitten we in 2021 al aan nummer drie - maar net als voorgangers ‘WandaVision’ en ‘The Falcon and the Winter Soldier’ is ‘Loki’ wel uitstekend uit de startblokken geschoten. De aartsvijand van de Avengers heeft zich afgesplitst van de centrale tijdlijn van het MCU en duikt op in de Gobiwoestijn, waar hij door de agenten van de Time Variance Authority, in de boeien wordt geslagen. Tijdreizen, actie en een heerlijke wisselwerking tussen Loki (Tom Hiddleston) en TVA-agent Moebius (Owen Wilson): als de zesdelige miniserie tot het eind dit niveau kan aanhouden, is Disney+ een topper rijker.

Lupin (Netflix) ★★★★☆ (lees hier de recensie)

Lupin Beeld RV
LupinBeeld RV

MISDAAD Het succes begin dit jaar was geen toevalstreffer: ook in het tweede deel, dat begint in het Normandische kuststadje Etrétat en verder gaat in de catacomben onder Parijs, brengt ‘Lupin’ weer superieur entertainment vol verrassende wendingen, plannetjes die perfect in elkaar zitten en een immer charmante hoofdrolspeler Omar Sy. Grote kunst met veel diepgang is dit niet, wel oerdegelijk vakmanschap.

Mare of Easttown (Streamz) ★★★★☆ (lees hier de recensie)

streaming Beeld RV
streamingBeeld RV

MISDAAD Misdaaddrama van HBO over een klein dorpje nabij Philadelphia dat opgeschrikt wordt door enkele verdwijningen en een moord. Kate Winslet steelt - uiteraard - de show als rechercheur Mare Sheehan, die tussen het speuren naar de daders door ook haar eigen, erg woelige privéleven op orde moet proberen te krijgen. Met thema’s als zelfmoord, drugsverslaving, armoede en prostitutie is donker nog een understatement voor deze miniserie , die wel beter uit de voeten komt als psychologisch drama dan als misdaadreeks.

Master of None - seizoen 3 (Netflix) ★★★1/2☆ (lees hier onze recensie)

streaming Beeld RV
streamingBeeld RV

DRAMEDY Aziz Ansari, bedenker van ‘Master of None’, blijft op de achtergrond en geeft in het derde seizoen de fakkel als hoofdrolspeler door aan Lena Waithe, voor zes afleveringen die helemaal rond het huwelijk van haar personage Denis en haar echtgenote Alicia draaien. Een prachtige ontleding van het liefdesleven van een normaal echtpaar met als hoogtepunt de vierde aflevering over de IVF-behandeling van Alicia.

My Name is Earl (Disney+) ★★★1/2☆

My Name is Earl Beeld rv
My Name is EarlBeeld rv

COMEDY Geen nieuwe reeks maar een uitstekende sitcom van een jaar of vijftien geleden die nu op Disney+ komt. Wanneer kruimeldief en oplichter Earl Hickey in het ziekenhuis belandt net nadat hij de loterij heeft gewonnen, ziet hij dat als een teken dat hij zijn leven moet beteren. Hij maakt een lijst van al zijn misstappen en probeert die, samen met zijn niet al te snugger broer Randy, recht te zetten.

Mythic Quest - seizoen 2 (AppleTV+) ★★★★☆

Mythic Quest Beeld rv
Mythic QuestBeeld rv

COMEDY Apple heeft een goed ontwikkeld gevoel voor humor. Dat blijkt uit de prijzen voor de iPhones en het feit dat de streamingafdeling van het bedrijf twee uitstekende comedy’s in de aanbieding heeft: ‘Ted Lasso’ en ‘Mythic Quest’, een sitcom van de makers van ‘It’s Allways Sunny in Philadelphia’ die zich afspeelt op de werkvloer van een gameontwikkelaar. Grappig, scherp en ontroerend: de perfecte reeks om mee te starten als u niet nog eens ‘The Office’ wilt herbekijken.

Outcry (VRTNu) ★★★★☆

Outcry - Documentary series (USA-2020) - Pat Kondelis - Caption: Greg Kelley Beeld Showtime
Outcry - Documentary series (USA-2020) - Pat Kondelis - Caption: Greg KelleyBeeld Showtime

TRUE CRIME Uitstekende true crime-serie over een Amerikaanse scholier die dankzij zijn talent op het footballveld de universiteiten voor het uitkiezen heeft, tot hij door een vierjarig jongetje beschuldigd wordt van misbruik. Na een erg slordig en onvolledig politieonderzoek en ondanks het gebrek aan harde bewijzen wordt Greg Kelley in 2014 toch veroordeeld tot 25 jaar gevangenis, en begint voor hem, zijn moeder en zijn partner een lange strijd om de juridische dwaling recht te zetten.

Raised by wolves (Streamz) ★★★1/2☆

Raised By Wolves Beeld rv
Raised By WolvesBeeld rv

SCIENCEFICTION Fans van filosofische sciencefiction die nog altijd heimwee hebben naar de hoogdagen van ‘Battlestar Galactica’ kunnen met een gerust gemoed richting ‘Raised by Wolves’ afzakken. In deze mede door Ridley Scott geproduceerde reeks moeten twee androïden - ‘Vader’ en ‘Moeder’ - na een verwoestende oorlog op aarde op een verre planeet de menselijke beschaving verder zetten. Maar de religieuze conflicten van vroeger steken al snel de kop weer op.

Schitt’s Creek (VRTNu) ★★★★☆

Schitt's Creek - 
 Beeld imdb
Schitt's Creek -Beeld imdb

COMEDY De openbare omroep zond de afgelopen maanden na het laatavondjournaal een van de beste komische reeksen van de afgelopen jaren uit: ‘Schitt’s Creek’, over een rijke familie die al haar geld kwijtraakt en opnieuw moet beginnen in het kleine dorpje uit de titel. Een mix tussen ‘Arrested Development’ en ‘Parks and Recreation’, en het knapste dat uit Canada is gekomen sinds Justin Trudeau. Alle zes seizoenen zijn nu te bekijken via VRTnu.

Snabba Cash (Netflix) ★★★★☆ (lees hier de recensie)

streaming 10/4 Beeld RV
streaming 10/4Beeld RV

MISDAAD Snoeihard, indrukwekkend Zweeds misdaaddrama, losjes gebaseerd op de gelijknamige boeken van Jens Lapidus die enkele jaren geleden al werden verfilmd. De jonge Leya heeft moeite om het geld te verzamelen om haar start-up van de grond te krijgen en klopt uiteindelijk aan bij de broer van haar overleden man, een nietsontziende drugsdealer. Al snel leren zij en enkele andere personages dat het onmogelijk is om poen te scheppen zonder je handen vuil te maken, in een zesdelige reeks die op zijn sterkste momenten aan ‘The Wire’ doet denken. En dat is toch nog altijd de nummer 1 in onze top 100 van beste series ooit.

Sweet Tooth (Netflix) ★★★☆☆ (lees hier de recensie)

SWEET TOOTH  Beeld KIRSTY GRIFFIN/NETFLIX
SWEET TOOTHBeeld KIRSTY GRIFFIN/NETFLIX

DRAMA Gus, een tienjarig jongetje met een gewei, gevoelige hertenoren en een gezonde eetlust, vluchtte na de uitbraak van een mysterieus virus samen met zijn vader de wildernis in. Als zijn ‘pubba’ sterft, moet hij zijn veilige schuilplaats verlaten en op zoek gaan naar zijn onbekende mama. De reis is niet zonder gevaren, want de wereld verkeert in totale chaos en er wordt jacht gemaakt op hybride kinderen zoals Gus, maar gelukkig ontmoet het hertenkind een goedmoedige metgezel die hem op zijn tocht begeleidt. Hartverwarmend, magisch-realistisch drama dat vooral een iets jonger publiek aan zal spreken.

The Americans (Disney+) ★★★★1/2

The Americans Beeld rv
The AmericansBeeld rv

DRAMA Geen nieuwe reeks maar wel een van de grote meesterwerken uit de afgelopen tien jaar - tevens het nummer 26 in onze top 100 van beste series ooit. Twee agenten van de Russische geheime dienst KGB leiden in de jaren 80 een dubbelleven als een gelukkig getrouwd koppel in de Verenigde Staten, wat tegelijk een spannende thriller over het jarenlange kat-en-muisspel tussen de VS en de Sovjet-Unie oplevert, als een historische reeks waarin de jaren 80 tot in de details worden gereconstrueerd en een psychologisch drama over hoe de stress van het leven als spion een huwelijk onder druk zet. Zes seizoenen lang, alle zes geweldig.

The Crime of the Century (Streamz) ★★★★1/2 (lees hier de recensie)

THE CRIME OF
THE CENTURY Beeld RV
THE CRIME OFTHE CENTURYBeeld RV

TRUE CRIME Tweedelige documentaire waarin de makers met de hulp van klokkenluiders en gelekte documenten haarfijn tonen hoe grote farmaceutische bedrijven in de Verenigde Staten willens en wetens zware, verslavende pijnstillers als OxyContin op de markt brachten en zich niets aantrokken van de duizenden gewone Amerikanen die daarna stierven aan een overdosis. Een wraakroepende, heftige en bijna vier uur durende brok onderzoeksjournalistiek.

The Flight Attendant (Streamz) ★★★★☆ (lees hier de recensie)

The Flight Attendant Beeld RV
The Flight AttendantBeeld RV

DRAMA Komische thrillerreeks over een airhostess (een erg sterke Kaley Cuoco, bekend van ‘The Big Bang Theory’) met een drankprobleem die na een wilde nacht wakker wordt in een hotelkamer in Bangkok. Naast haar: het lijk van een man die op haar laatste vlucht zat, met zijn keel doorgesneden. Omdat ze geen idee heeft wat er is gebeurd, ruimt ze in paniek alles op en vliegt ze zoals gepland richting New York, maar wanneer het FBI de hele zaak op het spoor komt, moet ze zelf op zoek naar de moordenaar.

The Kominsky Method - seizoen 3 (Netflix) ★★★☆☆ (lees hier de recensie)

The Kominsky Method Beeld NETFLIX
The Kominsky MethodBeeld NETFLIX

COMEDY Derde en laatste seizoen van Chuck Lorres komische reeks over acteercoach Sandy Kominsky (Michael Douglas), Hollywood en ouder worden. Alan Arkin, die Sandy’s beste vriend Norman Newlander speelde, besloot na reeks twee op te stappen en is er deze keer dus niet meer bij. Hij wordt node gemist maar ook zonder het verbale steekspel tussen de twee hoofdpersonages blijft ‘The Kominsky Method’ een mooie, warme en niet voor de hand liggende comedy.

The Investigation (MyLum.tv & VRTNu) ★★★★½ (lees hier de recensie)

DRAMA Na ‘The Killing’, ‘The Bridge’, ‘Trapped’ en zoveel andere titels moet je van goeden huize zijn om nog met een Scandinavische krimi te komen die kan verrassen. Maar Tobias Lindholm is natuurlijk wel bedenker van ‘Borgen’ en schreef films als ‘A Hijacking’ en ‘The Hunt’. In ‘The Investigation’ reconstrueert Lindholm het onderzoek in de zogenaamde duikbootmoord op de Zweedse journaliste Kim Wall in 2017, dat geleid werd door Jens Møller, hoofd van de dienst moordzaken van Kopenhagen. Sereen, geheel vrij van sensatie maar uiterst meeslepend.

The Serpent (Netflix) ★★★☆☆ (lees hier de recensie)

The Serpent Beeld Netflix
The SerpentBeeld Netflix

DRAMA Stijlvol seventiesdrama over de misdaden van Charles Sobhraj, alias De Hippiebeul en Het Serpent, een Franse psychopaat die in Thailand minstens twaalf ‘backpackers’ in zijn web strikte. Het gegoochel met de tijdlijnen laat je hoofd duizelen en een echte kijk in het hoofd van Sobhraj levert ‘The Serpent’ niet op, maar de miniserie - mede geregisseerd door Hans Herbots - is wel een lust voor het oog.

The Sinner - seizoen 3 (Netflix) ★★★1/2☆

The Sinner  Beeld rv
The SinnerBeeld rv

THRILLER Enkele maanden nadat seizoen twee op Netflix komt, maakt ook het derde seizoen van de misdaadreeks ‘The Sinner’ zijn opwachting. Rechercheur Harry Ambrose, zoals altijd zorgelijk kijkend, moet deze keer een auto-ongeval onderzoeken waarbij niets is wat het lijkt. Geen meesterwerk maar wie houdt van complexe mysteries en langzaam ontrafelende whodunits à la ‘Behind her eyes’ of ‘The Innocent’ zit bij ‘The Sinner’ steevast goed.

The Underground Railroad (Amazon Prime Video) ★★★★★ (lees hier de recensie)

The Underground Railroad Beeld Amazon Prime
The Underground RailroadBeeld Amazon Prime

DRAMA Barry Jenkins’ verfilming van Colson Whiteheads bekroonde roman is het absolute meesterwerk dat je mocht verwachten: de odyssee van slavin Cora door het Zuiden van Amerika op zoek naar een beter leven, of op zijn minst een vorm van menswaardig bestaan, biedt het raamwerk voor een magisch-realistische serie waarin Jenkins de horror van de slavernij vat in beelden die op je netvlies gebrand worden maar waarin ook altijd een glimpje hoop doorschijnt. Indrukwekkend en overrompelend: beter zult u dit jaar wellicht niet meer zien.

Vincenzo (Netflix) ★★★★☆ (lees hier de recensie)

Vincenzo Beeld Netflix
VincenzoBeeld Netflix

DRAMA Voor als u het, in alle betekenissen van het woord, liever eens wat exotischer hebt, is er dit drama uit Zuid-Korea over een jonge maffioso die een lading goudstaven die in een kelder verstopt ligt probeert te recupereren. ‘Vincenzo’ behoort niet echt tot een duidelijk genre, de hoofdrolspelers lopen het ene moment geweldig te overacteren en doen het volgende bloedserieus en op de soundtrack staat Italiaanse volksmuziek broederlijk naast speedmetal en opera. Het zal niet iedereens smaak zijn maar wie met een open geest en enig doorzettingsvermogen aan ‘Vincenzo’ begint, is vertrokken voor een bijzondere én lange trip.

We are who we are (MyLum.tv) ★★★1/2☆ (lees hier de recensie)

We are who we are Beeld rv
We are who we areBeeld rv

DRAMA Tv-debuut van Luca Guadagnino, cinefiele held sinds zijn prachtige, met een Oscar bekroonde film ‘Call Me by Your Name’ uit 2017. De 14-jarige Fraser woont samen met zijn moeder Sarah (Choë Sevigny) en haar vrouw Maggie op een - fictieve - Amerikaanse legerbasis in het Italiaanse Chioggia en leert via de vrijgevochten Britney (Francesca Scorsese, dochter van) een groepje andere tieners kennen. Een trage, poëtische reeks over opgroeien en worstelen met jezelf en - enkele personages zijn non-binair - je geslacht.

Workin’ moms - seizoen 5 (Netflix) ★★★1/2☆

Workin' Moms Beeld rv
Workin' MomsBeeld rv

COMEDY Terwijl ‘Schitt’s Creek’ de afgelopen jaren met alle aandacht ging lopen, bleef de eveneens Canadese komische reeks ‘Working Moms’ wat onder de radar. Geheel onterecht want de serie levert nu al vijf seizoenen grappige, intelligente en herkenbare televisie af, rond wat toch een moeilijk thema is: het leven van enkele jonge moeders en dan vooral hun problemen om de zorg voor hun kroost te combineren met een veeleisende job en/of man.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234