null Beeld

kijktip'Junior op zoek naar de liefde'

Wat zoekt Junior Planckaert in een lief? ‘Groot. Slank. Niet jaloers. Laat geen boeren in het openbaar’

‘Ik doe dit níét om dates te ronselen!’ drukt Junior Planckaert ons op het hart. Wat zoekt hij dan wél in het nieuwe Eén-programma ‘Junior op zoek naar de liefde’, waarvoor honderden jongedames zich kandidaat stelden?

Evelien Roels

HUMO Zeg het maar, Junior.

JUNIOR PLANCKAERT «Sinds mijn vorige relatie na negen jaar is stukgelopen, heb ik het moeilijk om me voor iemand open te stellen. Om te beginnen wil ik daaraan werken. Het wordt een zoektocht naar de liefde én naar een betere versie van mezelf.»

HUMO En die zoektocht zullen we je zien ondernemen met de ruggensteun van psychologe Sarah Van Pelt.

PLANCKAERT «Ja. In de loop van het programma zal ik allerlei toffe activiteiten doen met de kandidates, en Sarah zal me gidsen telkens als daarbij vragen opdoemen: hoe benoem ik mijn gevoelens, hoe pak ik een situatie aan?

»Komt daar een nieuwe relatie uit: des te beter. Maar het is zeker niet de bedoeling dat ik op het einde van de rit een meisje móét kiezen.»

HUMO Je zult, in tegenstelling tot Fabrizio in ‘The Bachelor’, geen rozen uitdelen na elke aflevering?

PLANCKAERT (lacht) «Nee. Toen de VRT me vroeg om een datingprogramma te maken, heb ik meteen gezegd: ‘Alleen als we het anders aanpakken dan ‘The Bachelor’.’ ‘Junior op zoek naar de liefde’ gaat om een probleem: een angst waar ik veel mensen om me heen mee zie worstelen. Dankzij mijn gesprekken met Sarah, die een groot deel van het programma innemen, zullen ook die mensen er iets aan hebben.»

HUMO Waar ben je precies zo bang voor?

PLANCKAERT «Vooral om te falen, denk ik. Om een nieuwe stap te zetten, een stap in het onbekende.»

HUMO De lat ligt hoog in jouw familie: je broer Francesco en je zus Stephanie zijn al meer dan 20 jaar samen met hun partner, en jullie ouders natuurlijk nog veel langer.

PLANCKAERT «Waarom gaat het bij hen zo gemakkelijk en lukt het mij niet? Die gedachte heeft lang door mijn hoofd gespookt. Intussen heb ik dat losgelaten. Als je jezelf druk oplegt, loopt het sowieso fout af.

»Ik ben ook niet ongelukkig nu ik alleen ben. Totaal niet.»

HUMO Wist je dat mannen vallen op vrouwen die op hun moeder lijken?

PLANCKAERT «Oei. Echt? Daar heb ik nog niet bij stilgestaan. Ik denk in ieder geval niet aan mijn moeder als ik op date ben (lacht).

»Nu, als ik naar mijn vorige relaties kijk, denk ik niet dat er veel gelijkenissen zijn. Misschien alleen qua uiterlijk: ik val op groot en slank. Verder vind ik het wel belangrijk hoe een vrouw zich gedraagt in het openbaar. Cru gesteld: dat ze geen boeren zit te laten waar anderen bij zijn.

»Ook met jaloezie heb ik het moeilijk. Een gezonde dosis mag, móét misschien zelfs. Maar als jaloezie de overhand krijgt, neem ik de benen.»

HUMO ‘Junior op zoek naar de liefde’ is intussen ingeblikt. Héb je een lief, Junior?

PLANCKAERT «Ha! Dát kom je in juni te weten.»

Junior op zoek naar de liefde
Eén, dinsdag 19 april, 20.40

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234