null Beeld Play4
Beeld Play4

kijktip'De container cup'

‘Wesley, is het oké dat ik hier het woord voer? Het moet een beetje begrijpelijk blijven’

Hoed af voor het genie dat tijdens de eerste lockdown op het idee kwam om Pedro Elias en Wesley Sonck, op papier volkomen incompatibel, aan elkaar te koppelen: haal dat wonderlijke duo weg, en er blijft van die ‘Container Cup’ niet veel meer over. Ongetwijfeld meer van dat in seizoen drie, dat volgens het aankondigende filmpje met een heuse smackdown zou openen.

Noud Jansen

PEDRO ELIAS «Eerlijk gezegd weet ik zelf niet wat dat woord betekent – ik zocht naar iets dat sportief klonk, geloof ik.»

WESLEY SONCK «Een knaller: dat bedoelde je toch?»

ELIAS «Ja! Zo mag je de sportieve prestatie die je in de eerste aflevering zult zien, wel noemen.»

HUMO Wie zit er dan in?

SONCK «Dat mogen we nog niet zeggen.»

ELIAS «Er hangen monsterboetes aan vast waarbij die van ‘The Masked Singer’ verbleken. Ik kan wel een tip geven: hij is lid van het koningshuis, en heeft iets gehad met ene Iris.»

HUMO Dat meen je niet.

ELIAS «Nee. Gisteren heb ik prins Laurent wel een hand gegeven op het gala voor Oekraïne. Ik begon hem al aan te spreken, tot iemand me onderbrak: ‘Laat Paul De Grande uit ‘Stukken van mensen’ eens met rust!’»

SONCK «Wat we wel mogen zeggen, is dat er nu in iedere aflevering een duel is tussen atleten uit een gelijkaardige sport.»

ELIAS «Wesley, is het oké dat ik hier het woord voer? Het moet een beetje begrijpelijk blijven.»

SONCK (tegen Humo) «Toch ongelofelijk, die pee?»

ELIAS «Wat Wesley probeerde te vertellen, is dat we nu in iedere aflevering een duel hebben tussen atleten uit een gelijkaardige sport: zoals een BMX’er tegen een motorcrosser. Dat geeft het programma extra tabasco.»

HUMO Het format is aan meerdere landen verkocht. Heb je al een buitenlandse versie gezien?

ELIAS «Nee, nog niet. Ik heb wel ooit de Turkse versie van ‘De slimste mens’ gezien: daar kreeg de winnaar een nieuwe auto.»

SONCK «Hé, misschien kunnen we in de toekomst grote buitenlandse namen laten meedoen! Da’s nu eens een idee dat me spontaan te binnen schiet, zie.»

ELIAS «Ja, maar ideeën, dat is niet echt jouw afdeling, Wesley.»

SONCK «Ah, oké.»

HUMO Golfen wel, blijkbaar: ik zag een filmpje waarin jij een golfballetje over enkele bureaus recht in een prullenmand mikt.

SONCK «De creatives van ‘De container cup’ waren dat al drie weken aan het proberen; ik deed het van de vierde keer goed.»

ELIAS «Terwijl ze dat balletje ook hadden kunnen oprapen en in die prullenmand deponeren.»

SONCK «Weer een typische Pedro-uitspraak.»

ELIAS «Ik heb geen topsportgen. Dat zie je al aan mijn BMI.»

SONCK «Smaakt je tweede broodje met mozzarella een beetje, Pedro?»

ELIAS «Heel goed, Wesley, heel goed.»

De container cup
Play4, maandag 28 maart, 20.00

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234