null Beeld

tv-tips'The Case of Caylee Anthony'

Wie vermoordde Caylee Anthony? ‘De babysitter kan het niet gedaan hebben, want die heeft nooit bestaan’

Joshua Migneau

Pas 31 dagen na de verdwijning van de 2-jarige Caylee Anthony stapte haar moeder Casey naar de politie. Het lijk van Caylee en een overdaad aan leugens van Casey leidden in 2011 tot één van de meestbesproken rechtszaken in Amerika, met verrassend genoeg een vrijspraak op het einde. U kunt zelf uitmaken of ú Casey Anthony schuldig acht met de true crime-reeks ‘The Case of Caylee Anthony’, vanaf 17 december op Streamz. Humo ging alvast te rade bij experts Silke Vandenbroeck en Laura Scheerlinck, die in hun populaire podcast ‘De volksjury’ om de twee weken een onopgeloste moordzaak bespreken.

HUMO Jullie hebben afgelopen zomer een hele aflevering aan Caylee Anthony gewijd.

SILKE VANDENBROECK «Klopt, en ik zou er nog een uur over kunnen praten, zó interessant is die. Casey heeft 31 dagen gewacht om de verdwijning van haar dochter te melden. Volgens haar had de babysitter Caylee gekidnapt en dat wilde ze zélf rechtzetten. Maar die babysitter bleek niet te bestaan.»

HUMO Toch werd de moeder vrijgesproken.

LAURA SCHEERLINCK «Er was nauwelijks bewijs. Er bestond een redelijke twijfel over haar schuld en dat was voldoende voor de rechtbank.»

HUMO In jullie podcast ‘De volksjury’ speculeren jullie ‘op een onverantwoorde manier over onopgeloste moordzaken’. Leg eens uit?

SCHEERLINCK «Wij zijn geen detectives, wel vriendinnen die true crime fascinerend vinden. We doen elk onze research en leggen tijdens de podcast onze bevindingen aan elkaar voor.»

HUMO Het is dit jaar de tweede meest beluisterde podcast in België op Spotify.

VANDENBROECK «We hebben veel te danken aan onze luisteraars. We nodigen hen uit om mee te denken, en dat doen ze gretig.»

SCHEERLINCK «In september bundelden we hun strafste getuigenissen in een aflevering. De vreemdste ging over een klusjesman die niet op het stadhuis kwam opdagen. Hij had de partner van zijn minnares proberen te vermoorden met een harpoen. Het slachtoffer kreeg die in het hoofd, maar heeft het overleefd. De ambulanciers hebben de pijl wel eerst moeten doorzagen, want de man kon niet in de ziekenwagen.»

HUMO Op humo.be hebben we de vijftig beste true crime-titels opgelijst. Op één: de Netflixfilm ‘Amanda Knox’.

VANDENBROECK «Terecht! Het is een gebalde documentaire die het aan de kijker overlaat om over haar te oordelen.»

SCHEERLINCK «Ik ben ook blij dat ‘The Staircase’, over Michael Peterson en zijn vermoorde vrouw, bij jullie op nummer vijf staat. Ik heb dertien afleveringen lang geschipperd tussen schuldig en onschuldig, en ik ben er nog steeds niet uit.»

The Case of Caylee Anthony
Vanaf 17 december op Streamz

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234