Onder vuur Beeld VRT
Onder vuurBeeld VRT

het nieuwe tv-seizoen

Zo ziet het tv-najaar eruit: alle programma's voor u op een rij

Op de natte zomer volgt, dat dekselse jaar 2021 kennende, ongetwijfeld een nog nattere herfst. Gelukkig biedt het nieuwe tv-seizoen genoeg redenen om binnen te blijven.

Redactie

Dit is er de komende maanden op de grootste Vlaamse zenders te zien:

Nathalie Basteyns en Lieve Blancquaert in ‘Let’s Talk About Sex’ Beeld VRT
Nathalie Basteyns en Lieve Blancquaert in ‘Let’s Talk About Sex’Beeld VRT

Eén

‘Onverwacht’ (★★½☆☆): Stephanie Planckaert en haar 16-jarige dochter Iluna gaan op ontdekkingstocht in de wereld van seks en zwangerschap bij Iluna’s leeftijdsgenoten. Maar al is de onderliggende bedoeling dan nobel, ‘Onverwacht’ blijkt te mak om ook maar iemand van die beoogde leeftijd van dienst te zijn.
Humo sprak met Iluna over haar generatie, haar tienermoeder en een voetenfetisjist: ‘Ik lijk erg op mama, behalve op seksueel vlak’

‘Let’s Talk About Sex’ (★★★½☆): Lieve Blancquaert zoekt uit hoe mannen en vrouwen op verschillende plaatsen en in in verschillende culturen omgaan met liefde, relaties, gender en seks. Informatief, dat wel ja, maar vrolijk wordt je er niet van.
Lees nu ook het interview met Blancquaert: ‘De grootte van piemels interesseert mij alleen als het ertoe doet’

‘Onder vuur’: Een fictiereeks over een groep brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne, met onder andere Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck en Alessia Sartor.

‘De tijd van ons leven’ (★★★½☆): Élodie Ouédraogo en Otto-Jan Ham proberen om, met een team van internationaal gerenommeerde experten van de KU Leuven, in zes maanden tijdrijders van een professioneel niveau te worden. Naast wetenschappelijke en sportieve inzichten in het leven van een topsporter krijg je ook reality op je bord die méér zegt dan honderd afleveringen van ‘De Verhulstjes’.
Lees hier het exclusieve dubbelinterview met Vlaanderens nieuwe favoriete TV-duo.

En ook nog nieuwe seizoenen van: ‘Durf te vragen’, ‘Loslopend wild’, ‘Spoed 24/7', ‘Pano’, ‘De Columbus’, ‘Is er een dokter in de zaal’ en ‘Iedereen Beroemd’.

Later dit najaar: ‘Draagmoeders’, het derde seizoen van ‘Undercover’, ‘Reizen Waes: Nederland’, het derde seizoen van ‘Château Planckaert’, ‘Saar in het bos’, ‘First Dates Teens’, ‘De noodcentrale: Amerika’, het tweede seizoen van ‘Taboe’, het derde seizoen van ‘Factcheckers’, ‘Het hoogste bod’, ‘Voor altijd Kampioen’ en een nieuw seizoen van ‘Het Huis’.

‘Kinderen van de migratie’ Beeld VRT
‘Kinderen van de migratie’Beeld VRT

Canvas

‘Het Scheldepeleton’ (★★★★☆): Een sterke reeks over vijf jonge mannen die ervan dromen om profrenner te worden, Wouter Weylandt, Iljo Keisse, Dimitri De Fauw, Kurt Hovelijnck en Bert De Backer. Niet alles blijkt rozengeur en maneschijn in de wielerwereld, dat maakt deze reeks knap duidelijk.
Wielerfan Lieven Van Gils is de bezieler van de reeks: ‘Bij elke valpartij sta ik te roepen tegen mijn tv’

‘Kinderen van de migratie’ (★★★★½): Documentairereeks die het verhaal vertelt van de arbeidsmigranten in ons land sinds WO II. ‘Kinderen van de migratie’ heeft vele verdiensten, maar de grootste was wel dat er mensen aan het woord kwamen die alles aan den lijve hebben ondervonden en dus recht hebben van spreken. Het gevoel dat je naar belangrijke televisie kijkt, dat was toch ook alweer even geleden.
Eindredacteur Clem Robyns: België, het beloofde land van de migrant? ‘Gevaarlijk werk en wonen in krotten’

En ook nog nieuwe seizoenen van: ‘Extra Time’, ‘De ideale wereld’, ‘Terzake’ en ‘De Afspraak’.

Later dit najaar: ‘Het leven in kleur’, ‘Wat houdt ons tegen’, ‘Op slot’, ‘Vrouwen in de muziek’, ‘De prijs van de winnaar’ en een nieuw seizoen van ‘Alleen Elvis blijft bestaan’.

Geert Van Rampelberg en Carice van Houten in 'Red Light' Beeld Streamz
Geert Van Rampelberg en Carice van Houten in 'Red Light'Beeld Streamz

VTM

‘Red Light’ (★★★½☆): Vlaams-Nederlandse misdaadserie over de lotgevallen van drie prostituees in Antwerpen, met Carice Van Houten, Halina Reijn, Maaike Neuville en Geert van Rampelberg, die eerder al op Streamz te zien was. Een serie waarin heel veel zorg is besteed aan de details, en als die zo goed kloppen, volgt de rest meestal ook wel.
En wie treffen we in de rol van de gladde, meedogenloze, z’n vrouwen en concurrenten genadeloos in elkaar meppende pooier Ingmar? Geert Van Rampelberg!

‘The best of’ (★★★½☆): Veertig artiesten coveren de vijf beste hits van De Kreuners, Natalia, Dimitri Vegas & Like Mike, Raymond van het Groenewoud, Axelle Red, De Mens, Urbanus en Gorki. Eindelijk iemand die ‘Liefde voor muziek’ van alle overbodige inkleding heeft ontdaan om enkel de muziek over te houden. Dat had die iemand al eerder moeten doen.
Lees ook over de keer dat De Kreuner ‘geweldige ambras maakten met de roadies van U2’

‘Alloo Live’: Luk Alloo maakt livetelevisie vanuit een straat ergens in Vlaanderen, door aan te bellen en met voorbijgangers te praten. Spannend! Maar vooral: als de bel één dezer donderdagavonden onverwachts rinkelt, bestaat de kans dat Luk Alloo met een cameraploeg voor de deur staat. Bij deze bent u gewaarschuwd.

En ook nog nieuwe seizoenen van: ‘Snackmasters’, ‘Camping Coppens’, ‘Belgium’s Got Talent’, ‘Viva Vermeire’ en ‘Lisa’.

Later dit najaar: ‘K2 zoekt K3', ‘De sterkste handen’ en ‘Eenmaal andermaal’.

Dominique Van Malder en Joris Hessels in 'Viervoeters' Beeld SBS
Dominique Van Malder en Joris Hessels in 'Viervoeters'Beeld SBS

Play4

‘De Verhulstjes in Saint-Tropez’ (★★½☆☆): Na ‘De Verhulstjes’ — rijk zijn thuis — kunnen we ons nu ook tegader vergapen aan ‘De Verhulstjes in Saint-Tropez’ — rijk zijn op verplaatsing. Een realityreeks over de familie Verhulst, met wie in Saint-Tropez even weinig noemenswaardigs gebeurt als in Oostduinkerke: dat er onderweg naar het zuiden overnacht zou worden in plaats van in één stugge ruk door te rijden, was de hele verhaallijn van aflevering één.

‘Viervoeters’ (★★★☆☆): Joris Hessels en Dominique Van Malder proberen zoveel mogelijk asielhonden te koppelen aan nieuwe baasjes. Het meest verantwoorde datingprogramma in tijden, al had het een tikkeltje minder jolig gemogen. En de onuitstaanbare woordspelingen waren ook niet nodig, zeker nadat Joris Hessels zijn krediet al had verspeeld in Humo: ‘Het kan nog Alicante op’

En ook nog nieuwe seizoenen van: ‘Scheire en de schepping’, ‘Sports Late Night’ en ‘Huizenjagers buitenland’.

Later dit najaar: ‘De Cooke en Verhulst Show’, ‘James, de Musical’, Dancing with the Stars’, ‘Klopjacht’, ‘Missie Griekenland’, ‘Bake Off’, ‘Junior Bake Off’, ‘De slimste mens’, ‘Grond’ en het elfde seizoen van ‘De rechtbank’.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234